Картофени кюфтета с печурки и пресен копър
Необходими продукти:
- 1/2 килограм картофи
- 150 грама печурки или други гъби
- 1 глава кромид лук
- 1 скилидка чесън
- 1 яйце
- сол, черен пипер на вкус
- 1/2 връзка копър
- 2 супени лъжици брашно за кюфтетата + още за панировка
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сварете, обелете и намачкайте картофите. Щом пюрето се охлади, подправете го, добавете ситно нарязания пресен копър и суровото яйце. Разбъркайте.
Гъбите и лука нарежете на кубчета и изпържете в растителна мазнина, докато станат златисти. Изсипете ги при картофите, сложете чесъна, като първо го намачкате, и брашното.
Разбъркайте добре продуктите и с влажни ръце направете кюфтета. Панирайте ги в брашно и изпържете в предварително сгорещено олио, докато от двете страни се получи златисто покритие.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: rutxt.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Картофени кюфтета със спанак и чесън
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
- Картофени кюфтета с елда на фурна
- Картофени кюфтета с овесени ядки и чесън
- Картофени кюфтета с ориз и чесън
- Кюфтета от нахут и картофи с кимион, джинджифил и лют пипер
- Кюфтета от боб и картофи
- Картофени кюфтета с извара
- Картофени кюфтета с рукола и куркума
- Картофени кюфтета с плънка от кашкавал, зелен лук и магданоз
Коментари към Картофени кюфтета с печурки и пресен копър