Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Картофени кюфтета с печурки и пресен копър

Картофени кюфтета с печурки и пресен копър

Картофени кюфтета с печурки и пресен копър - изображение

Необходими продукти:

  • 1/2 килограм картофи
  • 150 грама печурки или други гъби
  • 1 глава кромид лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 яйце
  • сол, черен пипер на вкус
  • 1/2 връзка копър
  • 2 супени лъжици брашно за кюфтетата + още за панировка
  • олио за пържене

 

Начин на приготвяне:

Сварете, обелете и намачкайте картофите. Щом пюрето се охлади, подправете го, добавете ситно нарязания пресен копър и суровото яйце. Разбъркайте.

Гъбите и лука нарежете на кубчета и изпържете в растителна мазнина, докато станат златисти. Изсипете ги при картофите, сложете чесъна, като първо го намачкате, и брашното.

Разбъркайте добре продуктите и с влажни ръце направете кюфтета. Панирайте ги в брашно и изпържете в предварително сгорещено олио, докато от двете страни се получи златисто покритие.


Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: rutxt.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайлХрани и ястияАлт. медицинаИсторияЛюбопитноСнимкиБотаникаДиетиНовиниЛечения