Картофени кюфтета с моркови, рулца от раци и кашкавал
Необходими продукти:
- 300 грама сварени картофи
- 1 неголям морков
- 50 грама настърган кашкавал
- 1 яйце
- 120 грама рулца от раци
- брашно за панировка
- подправки
Начин на приготвяне:
Намачкайте с вилица сварените и обелени картофи. Прибавете суровото яйце, подправки и разбъркайте.
Нарежете на дребни парчета рулцата от раци, моркова и кашкавала настържете. Смесете ги с картофите.
Поръсете с брашно кухненския плот, върху него сложете малко от сместа и с помощта на широк нож или лопатка оформете кръгли кюфтета, които притиснете с ножа, за да станат плоски.
Остава само да ги изпържите в достатъчно нагорещено олио от двете страни. Когато станат златисти, може да сервирате с паста от рукола например.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
- Кюфтета от картофи, грах и моркови
- Панирани картофени кюфтета с царевица, грах и лук
- Картофени кюфтета с пилешко
- Картофени кюфтета с кайма и чесън
- Кюфтета от нахут и картофи с кимион, джинджифил и лют пипер
- Картофени кюфтета с чесън
- Кюфтета от боб и картофи
- Картофени кюфтета със сос от сметана и гъби
- Картофени кюфтета с елда на фурна
Коментари към Картофени кюфтета с моркови, рулца от раци и кашкавал