Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Картофени кюфтета с моркови, рулца от раци и кашкавал

Картофени кюфтета с моркови, рулца от раци и кашкавал

Картофени кюфтета с моркови, рулца от раци и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 300 грама сварени картофи
  • 1 неголям морков
  • 50 грама настърган кашкавал
  • 1 яйце
  • 120 грама рулца от раци
  • брашно за панировка
  • подправки


Начин на приготвяне:

Намачкайте с вилица сварените и обелени картофи. Прибавете суровото яйце, подправки и разбъркайте.

Нарежете на дребни парчета рулцата от раци, моркова и кашкавала настържете. Смесете ги с картофите.

Поръсете с брашно кухненския плот, върху него сложете малко от сместа и с помощта на широк нож или лопатка оформете кръгли кюфтета, които притиснете с ножа, за да станат плоски.

Остава само да ги изпържите в достатъчно нагорещено олио от двете страни. Когато станат златисти, може да сервирате с паста от рукола например.

Картофени кюфтета

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайлХрани и ястияАлт. медицинаЛюбопитноИсторияСнимкиДиетиБотаникаНовиниЛечения