Картофени кюфтета с киноа и чесън
Необходими продукти:
400 грама картофи
200 грама киноа
80 милилитра зехтин
1 средна глава лук
2 сантиметра корен джинджифил
2 скилидки чесън
1 люта чушка
1,5 чаени лъжици къри
няколко стръка магданоз
1 яйце
50 грама брашно
сол и смлян черен пипер на вкус
кисело мляко по желание за поднасяне
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, нарежете ги на малки кубчета и сварете до готовност. След това отцедете течността и картофите намачкайте на пюре, което оставете да се охлади до стайна температура.
Отделно сварете и киноата според инструкциите, посочени върху опаковката.
Сгорещете 1 супена лъжица зехтин и в него изпържете ситно нарязания лук за около 6-8 минути. След това прибавете обелените и намачкани скилидки чесън, също ситно нарязаната люта чушка и кърито. 3 минути по-късно прехвърлете сместа в купа и прибавете към нея картофеното пюре, зърната киноа, брашното, нарязания магданоз и яйцето. Подправете със сол, черен пипер и настърган джинджифил. Разбъркайте всичко старателно и от получената "кайма" оформете кюфтета. Подредете ги в тава, чието дъно сте покрили с пергамент, и приберете в хладилника за половин час. След това ги изпържете в зехтин до образуването на златиста коричка (около 3-5 минути от всяка страна).
Готовите изваждайте върху хартия, която да поеме излишната мазнина.
Поднесете горещи с гъсто кисело мляко или заквасена сметана.
Добър апетит!
Снимка: kitchenmag.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
- Кюфтета от картофи, грах и моркови
- Картофени кюфтета с моркови, рулца от раци и кашкавал
- Панирани картофени кюфтета с царевица, грах и лук
- Картофени кюфтета с пилешко
- Кюфтета от нахут и картофи с кимион, джинджифил и лют пипер
- Кюфтета от боб и картофи
- Картофени кюфтета с кайма и чесън
- Картофени кюфтета с елда на фурна
- Картофени кюфтета с чесън
Коментари към Картофени кюфтета с киноа и чесън