Картофени кюфтета с извара

Необходими продукти:
200 грама картофи
200 грама извара (без бучки)
150 грама брашно
1 яйце
щипка сол
магданоз
пера зелен лук
1 ч. л. бакпулвер
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелете, нарежете на малки парчета и сварете в подсолена вода картофите, докато омекнат. След това отцедете водата, намачкайте ги на пюре и оставете да изстинат. Смесете картофите и изварата, добавете яйцето, сол и разбъркайте добре. Към сместа прибавете нарязаните на ситно магданоз и лук.
Смесете бакпулвера със 100 грама от брашното, прибавете към картофената смес. Трябва да се получи гъсто тесто, но да лепи леко по ръцете. Ако е необходимо добавете още брашно.
Намокрете ръцете си с вода и оформете кюфтета с дебелина около 1 см и ги оваляйте в брашно. Изпържете ги от двете страни в голямо количество олио до получаването на златист цвят. По-добре на силен огън и при затворен капак.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от сладки картофи с наденица и сос от тахан
- Картофени кюфтета с плънка от кашкавал, зелен лук и магданоз
- Картофени кюфтета с кайма и чесън
- Панирани картофени кюфтета с царевица, грах и лук
- Кашкавалени кюфтета с картофи и сметана
- Картофени кюфтета с топено сирене и шунка
- Картофени кюфтета с рибно филе
- Картофени кюфтета с ориз и чесън
- Картофени кюфтета с моркови и чесън
- Картофени кюфтенца със спанак
Коментари към Картофени кюфтета с извара