Картофени кюфтета с гъби и шунка

Необходими продукти:
600 грама картофено пюре
200 грама шунка
400 грама консервирани гъби
1/2 морков
1/2 глава лук
1 яйце
100 грама галета
сол на вкус
олио за пържене
Количествата на продуктите са приблизителни, важното е картофеното пюре да не бъде значително по-малко от останалите продукти взети заедно, защото в противен случай кюфтета ще се разпаднат.
Начин на приготвяне:
Изпържете гъбите в 1-2 супени лъжици растително олио на среден огън, разбърквайки периодично. Прибавете настъргания морков, разбъркайте и продължете да пържите, като няколко минути по-късно добавите и ситно нарязания лук. Ред е на шунката (нарязана на кубчета). Отново разбъркайте всичко и оставете на котлона до готовност на лука и моркова. Подсолете малко, ако предпочитате, но имайте предвид, че шунката и гъбите съдържат сол.
Готовата смес прехвърлете в подходящ съд и изчакайте да се охлади леко. След това прибавете към нея картофеното пюре и разбъркайте старателно с лъжица.
Изсипете галетата в подходящ съд, в друг разбийте леко яйцето.
От готовото картофено тесто оформете кюфтета, потопете всяко от тях в яйцето, след това оваляйте в галетата и изпържете от всички страни в нагорещено олио до златисто.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
- Кюфтета от картофи, грах и моркови
- Кюфтета от сладки картофи с наденица и сос от тахан
- Картофени кюфтета с плънка от кашкавал, зелен лук и магданоз
- Картофени кюфтета с кайма и чесън
- Панирани картофени кюфтета с царевица, грах и лук
- Кашкавалени кюфтета с картофи и сметана
- Картофени кюфтета с топено сирене и шунка
- Картофени кюфтета с рибно филе
- Картофени кюфтета с ориз и чесън
Коментари към Картофени кюфтета с гъби и шунка