Картофени кюфтета с бекон и кашкавал
Необходими продукти:
800 грама картофи
2 яйца
3 парчета бекон
100 грама кашкавал
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, сложете ги в тенджера, залейте със студена вода и поставете на котлона. Нека се сварят до готовност на среден огън, след това отцедете водата и ги намачкате на пюре. Оставете да се охладят.
Изпържете бекона от двете страни и нарежете на малки парчета.
Към картофеното пюре прибавете яйцата, сол, черен пипер, бекона и настъргания кашкавал.
От получената смес оформете кюфтета, които изпържете в добре загрято олио до златисто.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
- Картофени кюфтета със спанак и чесън
- Кюфтета от картофи, грах и моркови
- Кюфтета от боб и картофи
- Картофени кюфтета с плънка от кашкавал, зелен лук и магданоз
- Картофени кюфтенца със спанак
- Картофени кюфтета с овесени ядки и чесън
- Сочни кюфтета с настърган картоф
- Картофени кюфтета с топяща се моцарела
- Картофени кюфтета с елда на фурна
Коментари към Картофени кюфтета с бекон и кашкавал