Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Картофени кюфтета с барбекю сос и крема сирене

Картофени кюфтета с барбекю сос и крема сирене

Картофени кюфтета с барбекю сос и крема сирене - изображение

Необходими продукти


За кюфтетата:

  • 5 чаени чаши смачкани сварени картофа
  • 2 чаени чаши настъргано сирене чедър
  • 2 скилидки чесън - пресовани
  • 1/5 чаена чаша ситно нарязан див лук
  • 1 чаена лъжица черен пипер
  • 1 чаена лъжица сол

За соса:

  • 2 чаени чаши крема сирене
  • 1 чаена чаша настърган чедър
  • 1/4 чаена чаша заквасена сметана
  • 1/4 чаена чаша нарязан на ситно див лук
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 1/2 чаена лъжица черен пипер
  • 12 слайса бекон - препържени и нарязани на ситно
  • 3/4 чаена чаша барбекю сос
  • 3 яйца
  • 2 чаени чаши брашно
  • 2 чаени чаши галета (с подправки по избор)


Начин на приготвяне:

Сложете в купа намачканите картофи и добавете чесъна, дивия лук, чедъра и подправете със сол и пипер. Разбъркайте добре.

Застелете правоъгълна тава с хартия за печене, отгоре сложете сместа и изравнете. Покрийте с друго парче хартия и оставете във фризер за 30 минути или 1 час.

През това време пригответе соса - в купа смесете крема сиренето и заквасената сметана, добавете чедъра и овкусете. Сложете половината от бекона и 2 лъжици див лук. Разбъркайте добре и прехвърлете в малка керамична тавичка. Изравнете с шпатула и отгоре сложете барбекю соса. Печете 30 минути, докато започнат да се образуват мехурчета. Готовия сос поръсете с останалия бекон и див лук.

Изрежете кръгчета от замразената картофена смес (с чаша или с ринг) и ги панирайте в брашното, след това в яйцето и накрая в галетата. Изпържете ги, докато станат златисти от двете страни.

Сервирайте със соса!

 

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: twistedfood.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияАлт. медицинаИсторияЛюбопитноСнимкиЛайфстайлНовиниДиетиБотаникаЛечения