Картофени кюфтета със сушени сини сливи и карамелизиран лук
    Необходими продукти:
- 30 грама картофено нишесте
 - 3 глави лук
 - 700 грама сурови картофи
 - сол на вкус
 - 15 грама брашно за тестото + още за овалване на кюфтетата
 - сушени сини сливи на вкус (може да се заменят със сушени кайсии)
 - 45 милилитра олио
 - 1 чаена лъжица захар на пясък
 
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, сварете ги в подсолена вода, която след това отцедете. Намачкайте ги на пюре и в него изсипете нишестето и брашното. Налейте 3 супени лъжици олио, подсолете на вкус и разбъркайте.
Накиснете сушените сини сливи (или кайсии) за четвърт час в гореща вода.
Направете кюфтета от картофеното тесто, като в средата на всяко слагате по 1-2 парченца от плодовете.
Оваляйте в брашно и изпържете от двете страни в олио.
Обелете главите кромид, нарежете ги на полукръгчета, които изсипете в мазнината, останала от готвенето на кюфтетата. Пържете лука до зачервяване, след което поръсете със захарта. За няколко минути шайбите ще се карамелизират - ще омекнат и ще се покрият със златиста коричка.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: miruspehinfo.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
 - Топли предястия
 - Картофени кюфтета с овесени ядки и чесън
 - Кюфтета от сладки картофи и синьо сирене
 - Кюфтета от боб и картофи
 - Картофени кюфтета с тиква
 - Картофени кюфтета с черен дроб и чесън
 - Кюфтета от сладки картофи с наденица и сос от тахан
 - Картофени кюфтета с плънка от кашкавал, зелен лук и магданоз
 - Картофени кюфтета с кайма и чесън
 - Панирани картофени кюфтета с царевица, грах и лук
 - Кашкавалени кюфтета с картофи и сметана
 
Коментари към Картофени кюфтета със сушени сини сливи и карамелизиран лук