Картофени кюфтета със сушени сини сливи и карамелизиран лук
Необходими продукти:
- 30 грама картофено нишесте
- 3 глави лук
- 700 грама сурови картофи
- сол на вкус
- 15 грама брашно за тестото + още за овалване на кюфтетата
- сушени сини сливи на вкус (може да се заменят със сушени кайсии)
- 45 милилитра олио
- 1 чаена лъжица захар на пясък
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, сварете ги в подсолена вода, която след това отцедете. Намачкайте ги на пюре и в него изсипете нишестето и брашното. Налейте 3 супени лъжици олио, подсолете на вкус и разбъркайте.
Накиснете сушените сини сливи (или кайсии) за четвърт час в гореща вода.
Направете кюфтета от картофеното тесто, като в средата на всяко слагате по 1-2 парченца от плодовете.
Оваляйте в брашно и изпържете от двете страни в олио.
Обелете главите кромид, нарежете ги на полукръгчета, които изсипете в мазнината, останала от готвенето на кюфтетата. Пържете лука до зачервяване, след което поръсете със захарта. За няколко минути шайбите ще се карамелизират - ще омекнат и ще се покрият със златиста коричка.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: miruspehinfo.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Картофени кюфтета със спанак и чесън
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
- Картофени кюфтета с елда на фурна
- Картофени кюфтета с овесени ядки и чесън
- Картофени кюфтета с ориз и чесън
- Кюфтета от нахут и картофи с кимион, джинджифил и лют пипер
- Кюфтета от боб и картофи
- Картофени кюфтета с извара
- Картофени кюфтета с рукола и куркума
- Картофени кюфтета с плънка от кашкавал, зелен лук и магданоз
Коментари към Картофени кюфтета със сушени сини сливи и карамелизиран лук