Картофени кюфтенца със спанак
Необходими продукти:
- 500 грама картофи, обелени и нарязани на малки кубчета
- 400-500 грама спанак
- 3 супени лъжици зехтин + още, ако е необходимо
- 1 глава лук, наситнена
- 3 скилидки чесън, наситнени
- 2 супени лъжици вода
- 1 супена лъжица ленено брашно
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 1/2 чаена лъжичка морска сол
- 1/4 чаена чаша брашно
Начин на приготвяне:
Сварете картофите в тенджера с вода, след което ги отцедете и прехвърлете в голяма купа да се охладят. Изстискайте 1/2 чаша спанак през сокоизтисквачка. Изсипете получения сок в купата с охладените картофи и намачкайте до гладка консистенция. Нарежете на ситно останалия спанак и добавете към картофеното пюре.
Загрейте 1 супена лъжица зехтин в тиган и запържете в него лука и чесъна за 5 минути, като разбърквате често. Охладете и прибавете към картофеното пюре.
Смесете в малка купа лененото брашно с 2 супени лъжици вода и оставете настрана да се сгъсти. Изсипете ленената каша заедно с бакпулвера и солта при картофеното пюре и разбъркайте. Оформете малки кюфтенца от сместа и ги оваляйте в брашно.
Включете фурната на 220 градуса и покрийте дъното на тавичка с хартия за печене.
Загрейте 1 супена лъжица зехтин в тиган и запържете кюфтенцата за около 3 минути на страна. Повторете, докато свърши картофената смес. Подредете запържените кюфтенца в тавичката и запечете до златистокафяво за около 10 минути. Сервирайте ги с млечен сос или със салата.
Приятен апетит!
allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
- Кюфтета от картофи, грах и моркови
- Картофени кюфтета с моркови, рулца от раци и кашкавал
- Панирани картофени кюфтета с царевица, грах и лук
- Картофени кюфтета с пилешко
- Кюфтета от нахут и картофи с кимион, джинджифил и лют пипер
- Картофени кюфтета с кайма и чесън
- Картофени кюфтета с елда на фурна
- Картофени кюфтета с чесън
- Кюфтета от боб и картофи
Коментари към Картофени кюфтенца със спанак