Картофени крокети с извара, чесън и копър

Необходими продукти:
400 грама картофи
400 грама обезмаслена извара
1 яйца
70-80 грама брашно
копър и чесън на вкус
сол и смлян черен пипер на вкус
олио за пържене
галета за овалване
Начин на приготвяне:
Измийте картофите, сложете ги в тенджера, залейте с вода и ги сварете до готовност (около 25 минути).
След това отцедете течността, изплакнете картофите със студена вода и ги обелете веднага. Намачкайте на пюре, което оставете да се охлади.
Смесете изварата с яйцето, подправете със сол, смлян черен пипер, сложете намачканите скилидки чесън и ситон нарязания копър.
Разбъркайте старателно, прибавете брашното и картофеното пюре.
Оформете малки топчета от полученото "тесто", които оваляйте в галета.
Сгорещете мазнината и в нея изпържете хапките до златисто (около 12 минути са достатъчни).
Добър апетит!
Снимки: edimdoma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Супа от коприва с картофи
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Девет ползи от картофените обелки
Коментари към Картофени крокети с извара, чесън и копър