Картофени кексчета с шунка, лук и масло
Необходими продукти /за 4 броя/:
- 800 грама картофи, нарязани на кубчета
- 2 яйца
- 2 супени лъжици лук, нарязан на ситно
- сол и прясно смлян черен пипер
- 1 чаена чаша шунка, нарязана на ситно
- 2 супени лъжици масло
- 1 супена лъжица прясно мляко
- 2 супени лъжици зелен лук
- 4 супени лъжици галета
Начин на приготвяне:
- Сварете картофите в тенджера с подсолена вода, докато омекнат.
- През това време запържете лука за около 2-3 минути и заделете настрана.
- В голяма купа смесете сварените картофи, яйцата, шунката, запържения лук, маслото, прясното мляко и нарязания зелен лук.
- Подправете със сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте и добавете още малко мляко, ако е необходимо.
- Загрейте фурната до 200 градуса и покрийте дъното на тава с хартия за печене.
- Използвайте пръстен за салата, за да оформите картофените кексчета - на дъното поръсете с 1/2 супена лъжица галета, добавете 1/4 от картофената смес, притиснете с гърба на лъжица и отново поръсете с 1/2 супена лъжица галета.
- Извадете пръстена и повторете с останалите продукти.
- Печете картофените кексчета в продължение на 10 минути до златист цвят.
- Поднесете ги топли, гарнирани със заквасена сметана, салата или друго, според вкуса.
Приятен апетит!
Снимки: eatwell101.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Бърз солен кекс със сирене и кисело мляко
- Солен кекс с шунка и кашкавал
- Солен кекс с шунка, маслини, кисели краставички и кашкавал
- Царевичен солен кекс с маслини и ароматно масло
- Солен кекс с извара и сирене
- Солен кекс със сирене и копър
- Кекс от киноа и овесени ядки с ленено семе и сушени кайсии
- Бърз кекс с извара и масло
- Веган сладко-солен кекс със зеленчуци и ядки
- Солен пай с авокадо и бадемово брашно
Коментари към Картофени кексчета с шунка, лук и масло