Картофени кексчета с пилешко, топено сирене и маслини

Необходими продукти:
- 1 килограм картофи
- 1 яйце
- 150 грама брашно (пшенично)
- 200 грама колбас по избор
- 150 грама пилешко месо, сварено
- 100 грама кашкавал
- 100-150 грама топено сирене или на вкус
- 15-20 черни маслини
- черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелете суровите картофи, настържете ги с едро ренде в дълбока купа. Отцедете излишната течност.
Добавете яйцето.
Подправете със сол, черен пипер, изсипете брашното и разбъркайте старателно до еднородност (по-добре е да направите това с ръце вместо с лъжица).
Разпределете картофеното тесто в силиконови формички и направете малки вдлъбнатини в средата на сместа.
Нарежете колбаса и пилешкото на кубчета, същото направете с топеното сирене и кашкавала.
Разпределете равномерно плънката в съдовете и сложете по една маслина отгоре.
Изпечете кексчетата във фурната за половин час при средна температура (180 градуса).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: cookeda.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Бърз солен кекс със сирене и кисело мляко
- Солен кекс с шунка и кашкавал
- Солен кекс с шунка, маслини, кисели краставички и кашкавал
- Солен кекс с извара и сирене
- Кекс от киноа и овесени ядки с ленено семе и сушени кайсии
- Мини яйчени мъфини с пилешко месо и зеленчуци
- Солен кекс от хляб с бекон и кашкавал
- Солен кекс с извара, тиквички и копър
- Зеленчукови кексчета със сирене и чеснов сос
- Царевични мъфини със сушени домати и розмарин
Коментари към Картофени кексчета с пилешко, топено сирене и маслини