Картофени джобчета с плънка от гъби, зеленчуци и пиле

Необходими продукти:
- 200 грама бяло брашно
- 100 грама царевично брашно
- 1 яйце
- 40 грама масло
- 60 милилитра прясно мляко
- 2 супени лъжици заквасена сметана
- сол, черен пипер
- 50 грама галета
- 5 сварени картофа
за пълнежа
- 300 грама сварени пилешки гърди
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 200 грама пресни печурки
- 30 грама масло
- 1 чаена лъжичка чили сос
- 40 милилитра бяло вино
- сол, черен пипер
за гарниране
- 2 нарязани домата
- пресни подправки по избор
Начин на приготвяне:
В купа сложете брашното, прибавете царевичното брашно, картофите, маслото и яйцето. Разбъркайте и налейте прясното мляко, заквасената сметана и подправете със сол според вкуса ви. Направете тесто и разделете на равни части.
Поръсете плота, върху който работите с галета и разточете. Получените питки подредете в застлана с лист пергамент тава. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 10-15 минути.
Охладете и изрежете края на всяка питка. Загрейте масло в тиган, запържете лука, накъсаното пилешко месо и прибавете пресована скилидка чесън.
Нарежете гъбите и ги добавете към сместа. Подправете с чули, вино, сол и черен пипер. Задушете за 10-15 минути, охладете и напълнете джобчетата. Гарнирайте с нарязани домати и пресни подправки по избор. Поднесете и с удоволствие хапнете.
Бон Апети!
Източник: www.everycakeyoubake.pl
Още по темата:
ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ
КатегорияРецепти- Картофени питки с извара, шунка и топено сирене
- Пирожки от точени кори с плънка от картофи и моцарела
- Брашното и тестените изделия засилват риска от сърдечни проблеми при жените
- Тестените храни влошават зрението
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА