Картофени гнезда с кайма и гъби

Необходими продукти:
300 грама кайма (или на вкус)
300 грама гъби
1 глава лук
1 килограм картофи
50 грама масло
50 грама кашкавал
галета
сол на вкус
копър, домати и краставици за украса
Начин на приготвяне:
Първо направете плънката (тя може да бъде всякаква). Измийте гъбите, нарежете ги на парчета и изпържете в растително олио заедно с нарязания на ситно лук. Подсолете на вкус и смесете със суровата кайма.
Обелете картофите, разрежете ги на четвъртинки и сварете до готовност в подсолена вода. След това отцедете течността и намачкайте картофите (може да добавите прясно мляко, ако желаете).
Напълнете сладкарски шприц с пюрето, което трябва да бъде горещо, колкото е възможно. В подмазана с олио тава (или застелете дъното й с хартия за печене) оформете гнездата. Поръсете всяко с галета, ако желаете, така ще станат по-вкусни.
На дъното на съда в средата на гнездата сложете по парченце масло, по малко от плънката и върху нея по още малко масло. Поръсете със ситно настърган кашкавал и изпечете ястието във фурната при 180 градуса в продължение на 25 минути.
Изчакайте готово ястие да се охлади, разпределете в подходящи чинии и украсете със зеленчуците, оформяйки красива кулинарна картина.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН БОБ И ЗАЕШКО 220 г
ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г
ПЮРВИТАЛ НОРМА ФЕТ НОПАЛ капсули * 60
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
СТИКС КРЕМ - БАЛСАМ ЗА РЪЦЕ СЪС СОК ОТ КАРТОФИ 30 мл.
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Сладък картоф
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Девет ползи от картофените обелки
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
Коментари към Картофени гнезда с кайма и гъби