Картофена салата с яйца, сметана и пресен чесън
Необходими продукти:
- по 1 връзка зелен лук и пресен чесън (от стръковете чесън използвайте само зелената част за салатата)
- 3 яйца
- 5-6 картофа
- 3-5 супени лъжици заквасена сметана (може да замените с майонеза или растителна мазнина)
- 2-3 супени лъжици каперси
- сол
Начин на приготвяне:
Сварете картофите и яйцата до готовност, изчакайте да се охладят достатъчно, за да ги обелите, след което нарежете (картофите на едри кубчета, а яйцата ситно или ги настържете).
Смесете в подходяща купа, добавете ситно накълцаните стръкове пресен чесън, зеления лук и няколко лъжици заквасена сметана или майонеза.
Подсолете на вкус и прибавете каперсите. Ако предпочитате, може да поръсите и със смлян черен пипер.
Разбъркайте салата и я поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Картофена салата с майонеза, горчица и мед
- Варени картофи с масло, печени чушки и чубрица
- Пикантна картофена салата с чесън, яйца и копър
- Гръцка картофена салата
- Картофена салата с яйца и майонезен дресинг
- Салата Кампера
- Руска ли е руската салата? Историята и вариантите на рецептата от създаването й до наши дни
- Салата от сладки картофи и фета сирене
- Салата "Новогодишен звън"
- Картофена салата с яйца, зелен лук и сьомга
Коментари към Картофена салата с яйца, сметана и пресен чесън