Картофена салата с яйца и пълнени маслини

Необходими продукти:
3-4 листа пекинско зеле
3-4 сварени картофа
шепа маслини
1-2 кисели краставички
2 сварени яйца
зелен лук, копър и магданоз - на вкус
2 супени лъжици олио
сусамов дресинг на вкус
сол на вкус
смлян черен пипер
намачкано сирене с червен пипер за пълнене на маслините или 1 червена чушка
Начин на приготвяне:
Накъсайте зелето с ръце и сложете половината на дъното на съда, в който ще приготвяте салатата. Върху листата разпределете сварените обелени и нарязани на кубчета картофи.
След това - останалото зеле и ситно нарязаните кисели краставички.
Намачкайте сирене, добавете към него черен пипер и разбъркайте. Може да налеете и малко олио. С тази смес напълнете почистените от костилките маслини, които прибавете към зеленчуците.
Вариант е да напълните маслините с парченца червена чушка.
Подправете със сол и смлян черен пипер на вкус, добавете нарязани на ситно зелен лук, копър и магданоз, полейте салатата с 2 супени лъжици олио.
Най-отгоре сложете сварените и едро нарязани яйца, полейте със сусамов дресинг и разбъркайте.
Салатата е готова.
Добър апетит!
Снимки: cooksa.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Картофена салата с бекон, домати, царевица и бяло вино
- Гръцка картофена салата
- Картофена салата с майонеза, горчица и мед
- Варени картофи с масло, печени чушки и чубрица
- Салата Кампера
- Топла картофена салата с леща и кисели краставички
- Картофена салата с маслини
- Картофена салата с царевица, риба тон и авокадо
- Картофена салата с печени чушки и шунка
- Руска ли е руската салата? Историята и вариантите на рецептата от създаването й до наши дни
Коментари към Картофена салата с яйца и пълнени маслини