Картофена салата с ябълки и сварени яйца

Необходими продукти:
3 сварени картофа
2 пера зелен лук
1 ябълка
2 твърдо сварени яйца
2 супени лъжици консервирани каперси
1 стрък целина
2 супени лъжици зехтин
сол и захар на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете сварените картофи и ябълките, почистете последните от сърцевината със семената, след което нарежете на кубчета двата продукта. Така накълцайте и целината.
Обелете твърдо сварените яйца, тях разрежете на 4-6 части.
Каперсите отцедете от маринатата, нарежете ги ситно заедно със зеления лук.
Смесете ябълките и картофите в подходящ съд, подправете със зехтин и сложете отгоре резените яйца. Поръсете с нарязаните целина, зелен лук и каперси. Сол и захар сложете на вкус.
Салатата е готова, може да поднесете.
Добър апетит!
Снимки: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Картофена салата с бекон, домати, царевица и бяло вино
- Гръцка картофена салата
- Картофена салата с майонеза, горчица и мед
- Варени картофи с масло, печени чушки и чубрица
- Салата Кампера
- Топла картофена салата с леща и кисели краставички
- Картофена салата с маслини
- Картофена салата с царевица, риба тон и авокадо
- Картофена салата с печени чушки и шунка
- Руска ли е руската салата? Историята и вариантите на рецептата от създаването й до наши дни
Коментари към Картофена салата с ябълки и сварени яйца