Картофена салата с репички

Необходими продукти:
- 2 картофа
- 7-8 репички
- парче сирене (кашкавал)
- 2 яйца
- майонеза
- сол
- олио
- зелен лук
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, нарежете на средни кубчета и пържете в олио до златисто. След това ги изсипете върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Сварете яйцата твърдо, охладете в студена вода, обелете и нарежете на кубчета. Измийте, почистете репичките, нарежете и тях по същия начин. Зеленият лук се реже на ситно. Смесете зеленчуците и яйцата, посолете, добавете майонезата и сиренето, разбъркайте. Поръсете с лука и поднесете.
Салатата е по-вкусна, докато картофите са топли.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Картофена салата с бекон, домати, царевица и бяло вино
- Гръцка картофена салата
- Картофена салата с майонеза, горчица и мед
- Варени картофи с масло, печени чушки и чубрица
- Салата Кампера
- Топла картофена салата с леща и кисели краставички
- Картофена салата с маслини
- Картофена салата с царевица, риба тон и авокадо
- Картофена салата с печени чушки и шунка
- Руска ли е руската салата? Историята и вариантите на рецептата от създаването й до наши дни
Коментари към Картофена салата с репички