Начало Хранене Рецепти Салати Със зеленчуци Картофена салата с пъдпъдъчи яйца, грах и сос песто

Картофена салата с пъдпъдъчи яйца, грах и сос песто

Картофена салата с пъдпъдъчи яйца, грах и сос песто - изображение

Необходими продукти:

  • 400 грама картофи
  • 6 пъдпъдъчи яйца
  • 3 супени лъжици грахови зърна (от консерва или сварени предварително)
  • черен пипер
  • сол

 

За соса песто:

  • 75 милилитра зехтин
  • 30 грама пармезан
  • 30 грама кедрови ядки
  • връзка босилек (пресен)
  • 1/2 връзка магданоз или на вкус
  • 2 скилидки чесън
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Сложете босилека и магданоза (само листата им, без стъблата) в блендер, добавете чесновите скилидки, кедровите ядки и ситно настъргания пармезан. Включете уреда и разбийте продуктите, като постепенно наливате олиото. Подсолете на вкус.

Сварете картофите (цели и необелени), след което ги обелете и нарежете на парчета с предпочитана от вас форма и големина. Към тях прибавете граховите зърна и соса песто, подправете със сол и черен пипер.

Пъдпъдъчите яйца сварете да 3 минути, охладете ги и обелете. Разрежете на две и ги сложете при останалите продукти.

Поднесете салатата топла с украса от пресни босилекови листенца.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиАлт. медицинаИсторияЛюбопитноСнимкиЛайфстайлБотаникаНовиниДиетиЛечения