Картофена салата с пъдпъдъчи яйца, грах и сос песто
Необходими продукти:
- 400 грама картофи
- 6 пъдпъдъчи яйца
- 3 супени лъжици грахови зърна (от консерва или сварени предварително)
- черен пипер
- сол
За соса песто:
- 75 милилитра зехтин
- 30 грама пармезан
- 30 грама кедрови ядки
- връзка босилек (пресен)
- 1/2 връзка магданоз или на вкус
- 2 скилидки чесън
- сол
Начин на приготвяне:
Сложете босилека и магданоза (само листата им, без стъблата) в блендер, добавете чесновите скилидки, кедровите ядки и ситно настъргания пармезан. Включете уреда и разбийте продуктите, като постепенно наливате олиото. Подсолете на вкус.
Сварете картофите (цели и необелени), след което ги обелете и нарежете на парчета с предпочитана от вас форма и големина. Към тях прибавете граховите зърна и соса песто, подправете със сол и черен пипер.
Пъдпъдъчите яйца сварете да 3 минути, охладете ги и обелете. Разрежете на две и ги сложете при останалите продукти.
Поднесете салатата топла с украса от пресни босилекови листенца.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Картофена салата с майонеза, горчица и мед
- Варени картофи с масло, печени чушки и чубрица
- Пикантна картофена салата с чесън, яйца и копър
- Гръцка картофена салата
- Картофена салата с яйца и майонезен дресинг
- Салата Кампера
- Руска ли е руската салата? Историята и вариантите на рецептата от създаването й до наши дни
- Салата от сладки картофи и фета сирене
- Салата "Новогодишен звън"
- Картофена салата с яйца, зелен лук и сьомга
Коментари към Картофена салата с пъдпъдъчи яйца, грах и сос песто