Картофена салата с пилешки гърди и ябълка
Необходими продукти:
- 800 грама картофи
- 2 глави червен лук
- 1 червена ябълка
- 1 супена лъжица бял винен оцет
- щипка захар
- 150 грама варено-пушени пилешки гърди
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 1 супена лъжица нарязан копър
- 1 краставица
- 200 грама майонеза
- сол и смлян бял пипер
Начин на приготвяне:
Сварете (около 20 минути) целите и необелени картофи, след това ги обелете и нарежете на кръгчета. Пилешките гърди нарежете на ивици и изпечете в сух тиган, докато станах хрупкави. С отделилата се мазнина полейте картофите.
Ябълката и краставицата нарежете на кубчета, лука - на кръгчета. Ябълките напръскайте с лимонов сок и смесете с картофените кръгчета, лука, краставицата и пилешките гърди.
Майонезата разбийте с оцета, щипка захар, сол и бял пипер на вкус.
Овкусете салатата с този сос и я поднесете поръсена с накълцан копър.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Картофена салата с майонеза, горчица и мед
- Варени картофи с масло, печени чушки и чубрица
- Пикантна картофена салата с чесън, яйца и копър
- Гръцка картофена салата
- Картофена салата с яйца и майонезен дресинг
- Салата Кампера
- Руска ли е руската салата? Историята и вариантите на рецептата от създаването й до наши дни
- Салата от сладки картофи и фета сирене
- Салата "Новогодишен звън"
- Картофена салата с яйца, зелен лук и сьомга
Коментари към Картофена салата с пилешки гърди и ябълка