Картофена салата с лук, копър и сметана
Необходими продукти:
- 700 грама малки картофи, нарязани на филийки с дебелина около 1,5 сантиметра
- сол кашер
- 2 супени лъжици бял винен оцет
- 3 чаени чаши хладка вода
- 1 супена лъжица пълнозърнеста горчица
- 2 супени лъжици заквасена сметана
- 2 супени лъжици студено пресован зехтин
- 1 малка глава червен лук, нарязана на ситно
- 2 стръка зелен лук, нарязани на ситно
- 2 супени лъжици пресен копър, нарязан на ситно
- прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Прехвърлете нарязаните картофи в тенджера и добавете 1 супена лъжица сол, 1/2 супена лъжица оцет и 3 чаени чаши хладка вода.
- Изчакайте сместа да заври на силен огън, като разбърквате периодично.
- Намалете силата на котлона и оставете картофите да къкрят в продължение на 20 минути, докато омекнат.
- Отцедете, поръсете с 1 супена лъжица оцет и ги разпределете върху хартия за печене, за да се охладят за около 10 минути.
- През това време смесете горчицата, сметаната, зехтина, червения и зеления лук, копъра и останалата 1/2 супена лъжица оцет в голяма купа. Разбъркайте добре
- Добавете картофите и внимателно разбъркайте, за да се овкусят равномерно.
- Подправете със сол и прясно смлян черен пипер на вкус и поднесете.
Приятен апетит!
Снимка: seriouseats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Картофена салата с майонеза, горчица и мед
- Варени картофи с масло, печени чушки и чубрица
- Пикантна картофена салата с чесън, яйца и копър
- Гръцка картофена салата
- Картофена салата с яйца и майонезен дресинг
- Салата Кампера
- Руска ли е руската салата? Историята и вариантите на рецептата от създаването й до наши дни
- Салата от сладки картофи и фета сирене
- Салата "Новогодишен звън"
- Картофена салата с яйца, зелен лук и сьомга
Коментари към Картофена салата с лук, копър и сметана