Картофена салата с каперси, яйца и доматен сос

Необходими продукти:
- 3-4 едри картофа
- 30 грама отцедени каперси от консерва
- сол, черен пипер
- половин глава бял лук
- няколко листенца прясна мента
- 2 твърдо сварени яйца
- 2 зрели домата, обелени и настъргани
- зехтин
Начин на приготвяне:
Сварете картофите, отцедете и налейте студена. Изчакайте да престоят 10 минути и ги обелете по-лесно. Нарежете и ги сложете в купа.
Добавете нарязани на четвъртинки яйца и овкусете със сол, черен пипер и листенца мента. Добавете каперсите и нарязан на полумесеци лук.
В тиган загрейте зехтин и запържете доматите за 10 минути. Добавете черен пипер и сол. Разпределете получения сос и поднесете салатата.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.cogollosdeagua.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Картофена салата с бекон, домати, царевица и бяло вино
- Гръцка картофена салата
- Картофена салата с майонеза, горчица и мед
- Варени картофи с масло, печени чушки и чубрица
- Салата Кампера
- Топла картофена салата с леща и кисели краставички
- Картофена салата с маслини
- Картофена салата с царевица, риба тон и авокадо
- Картофена салата с печени чушки и шунка
- Руска ли е руската салата? Историята и вариантите на рецептата от създаването й до наши дни
Коментари към Картофена салата с каперси, яйца и доматен сос