Картофена салата със сладък лук, маслини и червен пипер
Необходими продукти:
- 500 грама пресни картофи
- 150 грама маслини
- 1 червена глава сладък лук
- връзка магданоз
- 1 чаена лъжица винен оцет
- 70-80 милилитра зехтин
- по 1/2 чаена лъжица смлени кимион и червен пипер
- щипка лют червен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Измийте старателно с четка картофите, сложете в тенджера, залейте с вряща вода и сварете до готовност (около 20 минути). След това подсушете, малките картофи оставете цели, а по-големите разрежете на две или повече части, в зависимост от размера.
Смесете оцета със зехтина, добавете подправките. Залейте картофите с дресинга и разбъркайте.
Лука нарежете на много тънки кръгчета (или полукръгчета), накълцайте магданоза, отстранете костилките на маслините. Изсипете така подготвените продукти при картофите и може да поднесете салатата както топла, така и охладена.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Картофена салата с майонеза, горчица и мед
- Варени картофи с масло, печени чушки и чубрица
- Пикантна картофена салата с чесън, яйца и копър
- Гръцка картофена салата
- Картофена салата с яйца и майонезен дресинг
- Салата Кампера
- Руска ли е руската салата? Историята и вариантите на рецептата от създаването й до наши дни
- Салата от сладки картофи и фета сирене
- Картофена салата с майонезен дресинг и селъри
- Салата "Новогодишен звън"
Коментари към Картофена салата със сладък лук, маслини и червен пипер