Картофена запеканка с лук, кашкавал и яйца

Необходими продукти:
- 6 картофа
- 4 яйца
- 2 глави стар лук
- 200 грама кашкавал
- 300 милилитра готварска сметана
- подправки на вкус
- 4 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Обелете лука и картофи, картофите нарежете на кръгчета, а лука - на полукръгчета. Изпържете ги в олиото, като не трябва да се образува коричка и картофите да запазят формата си.
Прехвърлете зеленчуците в тава с лист пергамент и ги поръсете с рендосания кашкавал.
Направете четири вдлъбнатини на повърхността, в които чукнете по едно яйце.
Залейте всичко със сметаната и подправете.
Поставете ястието във фурната за около 15 минути или до желаната готовност на яйцата.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Запеканка с картофи, кайма и домати
- Печени картофи с гъби, майонеза и кашкавал
- Запеканка от картофено пюре със сирене крема, бекон и кашкавал
- Картофена запеканка с мляко, кашкавал и чесън
- Запеканка с картофи и кашкавал на тиган
- Запеканка от картофено тесто с шунка и кашкавал
- Картофена запеканка с гъби
- Настъргани печени картофи
- Запечени картофи с мляко и кашкавал
- Печени картофи с моцарела, домати и кашкавал
Коментари към Картофена запеканка с лук, кашкавал и яйца