Картофена запеканка с лук, кашкавал и яйца

Необходими продукти:
- 6 картофа
- 4 яйца
- 2 глави стар лук
- 200 грама кашкавал
- 300 милилитра готварска сметана
- подправки на вкус
- 4 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Обелете лука и картофи, картофите нарежете на кръгчета, а лука - на полукръгчета. Изпържете ги в олиото, като не трябва да се образува коричка и картофите да запазят формата си.
Прехвърлете зеленчуците в тава с лист пергамент и ги поръсете с рендосания кашкавал.
Направете четири вдлъбнатини на повърхността, в които чукнете по едно яйце.
Залейте всичко със сметаната и подправете.
Поставете ястието във фурната за около 15 минути или до желаната готовност на яйцата.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Картофена запеканка с кайма и грах
- Картофена запеканка с лук и кашкавал
- Запеканка от картофено пюре с кайма, бекон и зеленчуци
- Печени картофи с гъби, майонеза и кашкавал
- Греховно вкусна запеканка от картофи и бекон
- Картофена запеканка с люта чушка и шунка
- Печени картофи с лук и швейцарско сирене
- Есенна запеканка от картофи с чушки, шунка и кашкавал
- Картофена запеканка с лук, бекон и сирене Чедър
- Лесна картофена запеканка с бекон и чедър
Коментари към Картофена запеканка с лук, кашкавал и яйца