Картофена запеканка с лук и кашкавал

Необходими продукти:
9 картофа
1 глава лук
6 супени лъжици сметана
200 грама кашкавал
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на кръгчета с дебелина не повече от 0,5 см. Сложете сол, пипер на вкус и старателно изсипете част от тях в тава, застлана с хартия за печене. Нарежете лука на шайби, изсипете половината върху картофите и намажете с 2 лъжици от сметаната. Поръсете с 1/3 от настъргания кашкавал, след което разпределете останалите картофи, другата половина от лука, 2 лъжици сметана, 1/3 кашкавал. Най-отгоре сложете останалото количество от сметаната.
Поставете ястието в загрята фурна за около 40 - 50 минути (докато картофите омекнат). Извадите от фурната, поръсете запеканката с останалия кашкавал и върнете обратно да се запече (око 10 минути).
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Картофена запеканка с кайма и грах
- Запеканка от картофено пюре с кайма, бекон и зеленчуци
- Печени картофи с гъби, майонеза и кашкавал
- Греховно вкусна запеканка от картофи и бекон
- Картофена запеканка с люта чушка и шунка
- Печени картофи с лук и швейцарско сирене
- Есенна запеканка от картофи с чушки, шунка и кашкавал
- Картофена запеканка с лук, бекон и сирене Чедър
- Лесна картофена запеканка с бекон и чедър
- Картофени мини запеканки със сирена
Коментари към Картофена запеканка с лук и кашкавал