Картофена запеканка с лук, бекон и сирене Чедър
Необходими продукти:
6 чаени чаши картофено пюре
4 ивици бекон
1 чаена чаша нарязан лук
1 супена лъжица нарязан пресен магданоз
1/2 чаена чаша течна сметана или прясно мляко
1 супена лъжица галета
1 1/2 чаени чаши сирене Чедър
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 200 градуса.
Нарежете бекона на малки парчета и го изпържете заедно с лука на среден огън, докато станат хрупкави. Разбърквайте често, необходими са около 10 минути.
След това към тях прибавете картофеното пюре, магданоза и налейте млякото (или сметаната). Подправете на вкус и разпределете сместа в тава, чието дъно сте посипали с галета.
Поръсете повърхността със сиренето и изпечете ястието в загрятата фурна до златисто (около 30 минути).
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Редена запеканка с картофи и доматен сос
- Запеканка с картофи, кайма и домати
- Картофена запеканка с мляко, кашкавал и чесън
- Картофена запеканка с гъби
- Картофена запеканка с яйца, кренвирши и кашкавал
- Картофена запеканка с бекон, крема сирене и чесън
- Запеканка с картофи и кашкавал на тиган
- Запеканка от картофено тесто с шунка и кашкавал
- Запеканка с картофи със заквасена сметана
- Запеканка с пилешко, картофено пюре и топено сирене
Коментари към Картофена запеканка с лук, бекон и сирене Чедър