Картофена запеканка с лук, бекон и сирене Чедър
Необходими продукти:
6 чаени чаши картофено пюре
4 ивици бекон
1 чаена чаша нарязан лук
1 супена лъжица нарязан пресен магданоз
1/2 чаена чаша течна сметана или прясно мляко
1 супена лъжица галета
1 1/2 чаени чаши сирене Чедър
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 200 градуса.
Нарежете бекона на малки парчета и го изпържете заедно с лука на среден огън, докато станат хрупкави. Разбърквайте често, необходими са около 10 минути.
След това към тях прибавете картофеното пюре, магданоза и налейте млякото (или сметаната). Подправете на вкус и разпределете сместа в тава, чието дъно сте посипали с галета.
Поръсете повърхността със сиренето и изпечете ястието в загрятата фурна до златисто (около 30 минути).
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Картофена запеканка с кайма и грах
- Картофена запеканка с лук и кашкавал
- Запеканка от картофено пюре с кайма, бекон и зеленчуци
- Печени картофи с гъби, майонеза и кашкавал
- Греховно вкусна запеканка от картофи и бекон
- Картофена запеканка с люта чушка и шунка
- Печени картофи с лук и швейцарско сирене
- Есенна запеканка от картофи с чушки, шунка и кашкавал
- Лесна картофена запеканка с бекон и чедър
- Картофени мини запеканки със сирена
Коментари към Картофена запеканка с лук, бекон и сирене Чедър