Карамелизиран червен лук с балсамов оцет
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 глави червен лук, нарязани на тънки полумесеци
- 1 чаена лъжица накълцана свежа мащерка
- 1 супена лъжица влажна кафява захар (например мусковадо)
- 4 супени лъжици балсамов оцет
Начин на приготвяне:
Затоплете зехтина в тиган и добавете лука и мащерката. Покрийте с капак и пържете 15 минути, като от време на време разбърквате. За това време лукът трябва да омекне и да стане златист.
Свалете капака и намалете температурата на котлона до ниска. Разбъркайте захарта в лука, добавете оцета и 2 лъжици вода. Гответе за още 5 минути, почти до пълното изправяне на водата.
Свалете от котлона и охладете напълно, след което може да насипете в торбички и да замразите. Преди употреба преместете от фризера в хладилника за една нощ, а непосредствено преди да използвате, затоплете на тиган, като добавите малко вода.
За какво да използвате карамелизирания червен лук?
- За основа на овчарски пай (котидж пай) или прибавете към сос Болонезе.
- Разстелете върху бутер тесто, добавете козе сирене, мащерка и опечете до готовност.
- Пригответе сос грейви, като сложите от лука, препечените остатъци и малко вода.
Източник:
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Зелен лук (перо) – хранителен състав и ползи за здравето
- Маринован лук, печен на барбекю
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Облекчете синузита с лук
- Пилешки дробчета с лук
- Салата от маслини и лук
Коментари към Карамелизиран червен лук с балсамов оцет