Карамелизиран червен лук с балсамов оцет
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 глави червен лук, нарязани на тънки полумесеци
- 1 чаена лъжица накълцана свежа мащерка
- 1 супена лъжица влажна кафява захар (например мусковадо)
- 4 супени лъжици балсамов оцет
Начин на приготвяне:
Затоплете зехтина в тиган и добавете лука и мащерката. Покрийте с капак и пържете 15 минути, като от време на време разбърквате. За това време лукът трябва да омекне и да стане златист.
Свалете капака и намалете температурата на котлона до ниска. Разбъркайте захарта в лука, добавете оцета и 2 лъжици вода. Гответе за още 5 минути, почти до пълното изправяне на водата.
Свалете от котлона и охладете напълно, след което може да насипете в торбички и да замразите. Преди употреба преместете от фризера в хладилника за една нощ, а непосредствено преди да използвате, затоплете на тиган, като добавите малко вода.
За какво да използвате карамелизирания червен лук?
- За основа на овчарски пай (котидж пай) или прибавете към сос Болонезе.
- Разстелете върху бутер тесто, добавете козе сирене, мащерка и опечете до готовност.
- Пригответе сос грейви, като сложите от лука, препечените остатъци и малко вода.
Източник:
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
БИОХЕРБА ЛУКОВ ШАМПОАН 270 мл
КАЛОИДОН ПЛЮС гел 30 мл
Нов911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Салата от маслини и лук
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Облекчете синузита с лук
- Пилешки дробчета с лук
- Маринован лук, печен на барбекю
- Свински пържоли с карамелизиран лук
Коментари към Карамелизиран червен лук с балсамов оцет