Карамелизиран лук арпаджик с балсамов оцет
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 450 грама лук арпаджик
- 1/4 чаена чаша бяло вино или пилешки бульон
- 1 супена лъжица балсамов оцет
- 1/4 чаена лъжица сол и щипка черен пипер
Начин на приготвяне:
В голям тиган сложете зехтина, затоплете на средна степен на котлона и задушете под капак почистените лукчета за 13-15 минути, докато омекнат. От време на време ги разбърквайте. Свалете капака и продължете пърженето за още 3-5 минути, за да станат златисти. Дръпнете тигана от котлона и добавете виното (бульона) и оцета. Върнете на топлата печка и разбъркайте. Поставете капака и оставете за 2 минути, за да се абсорбира течността и да се получи карамелена обвивка около лукчетата.
Подправете и сервирайте. Може да поднесете като гарнитура към месо, зеленчуци или предястие.
Източник:
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Зелен лук (перо) – хранителен състав и ползи за здравето
- Маринован лук, печен на барбекю
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Облекчете синузита с лук
- Пилешки дробчета с лук
- Салата от маслини и лук
Коментари към Карамелизиран лук арпаджик с балсамов оцет