Карамелизиран лук арпаджик с балсамов оцет
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 450 грама лук арпаджик
- 1/4 чаена чаша бяло вино или пилешки бульон
- 1 супена лъжица балсамов оцет
- 1/4 чаена лъжица сол и щипка черен пипер
Начин на приготвяне:
В голям тиган сложете зехтина, затоплете на средна степен на котлона и задушете под капак почистените лукчета за 13-15 минути, докато омекнат. От време на време ги разбърквайте. Свалете капака и продължете пърженето за още 3-5 минути, за да станат златисти. Дръпнете тигана от котлона и добавете виното (бульона) и оцета. Върнете на топлата печка и разбъркайте. Поставете капака и оставете за 2 минути, за да се абсорбира течността и да се получи карамелена обвивка около лукчетата.
Подправете и сервирайте. Може да поднесете като гарнитура към месо, зеленчуци или предястие.
Източник:
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАЛОИДОН ПЛЮС гел 30 мл
Нов911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЗА ДЕЦА ЯГОДА дъвчащи таблетки * 18
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Салата от маслини и лук
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Облекчете синузита с лук
- Пилешки дробчета с лук
- Маринован лук, печен на барбекю
- Свински пържоли с карамелизиран лук
Коментари към Карамелизиран лук арпаджик с балсамов оцет