Карамелизиран лук арпаджик с балсамов оцет

Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 450 грама лук арпаджик
- 1/4 чаена чаша бяло вино или пилешки бульон
- 1 супена лъжица балсамов оцет
- 1/4 чаена лъжица сол и щипка черен пипер
Начин на приготвяне:
В голям тиган сложете зехтина, затоплете на средна степен на котлона и задушете под капак почистените лукчета за 13-15 минути, докато омекнат. От време на време ги разбърквайте. Свалете капака и продължете пърженето за още 3-5 минути, за да станат златисти. Дръпнете тигана от котлона и добавете виното (бульона) и оцета. Върнете на топлата печка и разбъркайте. Поставете капака и оставете за 2 минути, за да се абсорбира течността и да се получи карамелена обвивка около лукчетата.
Подправете и сервирайте. Може да поднесете като гарнитура към месо, зеленчуци или предястие.
Източник:
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
БИОХЕРБА ЛУКОВ ШАМПОАН 270 мл
КАЛОИДОН ПЛЮС гел 30 мл
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЗА ДЕЦА ЯГОДА дъвчащи таблетки * 18
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Пилешки дробчета с лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Ползи и вреди на червения лук
- Зелен лук (перо) – хранителен състав и ползи за здравето
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Декоративен лук
- Маринован лук, печен на барбекю
- Използвайте люспи от лук за подхранване на растенията и защита от вредители
Коментари към Карамелизиран лук арпаджик с балсамов оцет