Карамелизирани печени смокини с козе сирене
Необходими продукти:
- 8 смокини
- 100 грама козе сирене
- 3 супени лъжици натурален мед
- *количествата могат да се променят според желания брой
Начин на приготвяне:
Разрежете смокините през средата и направете процеп в тях под формата на кръст и леко ги стиснете, за да се разтворят. Подредете ги в тавичка, застлана с хартия.
Върху всяка половинка поставете малко натрошено козе сирене, ако има нужда, притеснете леко, за да не пада от плода.
Полейте с малко мед и ги печете на 200 градуса (в предварително затоплена фурна) за около 5 минути, докато започнат да омекват и да стават лепкави от сладките сокове.
Прехвърлете върху плато за сервиране и поднесете топли.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЗДРАВОСЛОВЕН ДЕСЕРТ БЕЗ ДОБАВЕНА ЗАХАР 40 г
ЧАЙ ФИЛТЪР КРУША И СМОКИНЯ * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
ВИКТОРИЯ БЮТИ 1, 2, 3 CURLS БАЛСАМ ЗА КЪДРИЦИ С КОКОС 500 мл
КОРФ МИА ОЗАРЯВАЩА МАСКА ЗА ЛИЦЕ 50 мл
РАСТИТЕЛЕН САПУН ФЛОРИНДА СМОКИНЯ 100 г
НЕСТИ ДАНТЕ ПОДАРЪЧЕН КОМПЛЕКТ СЛАДЪК ЖИВОТ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Как да си захванем смокиня от клонче (първи стъпки)
- Смокиновите листа - безценни за здравето
- Смокиня – ползи и вреди
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Премахнете брадавиците със сок от смокинови листа
- Отстранете мазолите по краката с домат или смокиново листо
- Използвайте отвара от смокинови листа против хемороиди
- Как да направим сушени смокини във фурната
- Смокиня
- Подхранете косата си със смокини
Коментари към Карамелизирани печени смокини с козе сирене