Карамелизирани печени смокини с козе сирене

Необходими продукти:
- 8 смокини
- 100 грама козе сирене
- 3 супени лъжици натурален мед
- *количествата могат да се променят според желания брой
Начин на приготвяне:
Разрежете смокините през средата и направете процеп в тях под формата на кръст и леко ги стиснете, за да се разтворят. Подредете ги в тавичка, застлана с хартия.
Върху всяка половинка поставете малко натрошено козе сирене, ако има нужда, притеснете леко, за да не пада от плода.
Полейте с малко мед и ги печете на 200 градуса (в предварително затоплена фурна) за около 5 минути, докато започнат да омекват и да стават лепкави от сладките сокове.
Прехвърлете върху плато за сервиране и поднесете топли.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КЛОРАН ДУШ ГЕЛ С ЛИСТА ОТ СМОКИНЯ 200 мл
ЧАЙ СЛИМ БЕЪР WINTER EDITION ДЕТОКСИКИРАЩ 160 г
СМОКИНЯ ЛИСТА 50 г ЕКО ХЕРБ
ВИКТОРИЯ БЮТИ 1, 2, 3 CURLS МАСКА ЗА КЪДРИЦИ С КОКОС 250 мл
ЧАЙ ФИЛТЪР ЧАГА ЕСЕН - ЯБЪЛКА, КРУША, ЛИСТ ОТ СМОКИНЯ * 24
МАТИСЪН АКВАКЕФИР СМОКИНЯ И ЛИМОН 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Пригответе си домашна маска със смокини за здрава и сияйна кожа
- Облечете бронхита с напитка от смокинови листа
- Смокини с бекон и кленов сироп
- Смокиново смути с лешници и канела
- Пудинг с чиа, кокос и смокини
- Как да си захванем смокиня от клонче (първи стъпки)
- Ако сте с наднормено тегло, избягвайте консумацията на смокини
- Възелчета с козе сирене и смокини
- Салата с крем от козе сирене, цвекло и смокини
Коментари към Карамелизирани печени смокини с козе сирене