Карамелен сос с ябълково бренди

Този вкусен сос е универсален. Може да го сервирате към палачинки, френски сандвич, печени ябълки, торта, ябълков пай или сладолед.
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша кафява захар
- 1/4 чаена чаша краве масло
- 1/4 чаена чаша готварска сметана
- щипка сол
- 1 супена лъжица ябълково бренди
- 1 супена лъжица пудра захар
Начин на приготвяне:
Изсипете в тенджера кафявата захар, кравето масло, готварската сметана и солта и доведете до кипене, като разбърквате непрекъснато за 1 минута, след което свалете тенджерата от котлона и изсипете ябълковото бренди и пудрата захар. Разбъркайте и охладете за 15 минути, преди да сервирате.
Да ви е сладко!
Източник:
myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ESN DESIGNER ПРОТЕИНОВ БАР 60 г * 3
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ МАСЛО ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 200 мл
БЕЙЛИС & ХАРДИНГ ЛУКСОЗЕН КОМПЛЕКТ ЗА БАНЯ ЗЛАТЕН БУДОАР
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Карамелизирана захар - рецепта
- Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши)
- E150(a) Карамел обикновен
- E150(c) Амонячен карамел
- Карамелизирани кайсии
- Карамелен сос от кондензирано мляко и мед
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Карамелени медени бонбони
- Домашни вафли с бисквити, ядки, карамел и фурми
Коментари към Карамелен сос с ябълково бренди