Начало Хранене Рецепти Десерти Кремове и сладоледи Карамелен сладолед с ванилия

Карамелен сладолед с ванилия

Карамелен сладолед с ванилия - изображение

Необходими продукти:

  • 1 1/2 чаени чаши захар
  • 2 3/4 чаени чаши течна сметана (35% масленост)
  • 2 супени лъжици масло
  • 1 1/2 чаени маши прясно мляко
  • 1/2 супена лъжица ванилов екстракт


Начин на приготвяне:

В малка тенджера смесете захарта и 1/2 чаена чаша вода. Поставете върху котлона и изчакайте комбинацията да кипне, като бъркате непрекъснато.

Нека сместа се приготвя, докато придобие кехлибарен цвят. Когато това се случи, веднага свалете съда от котлона, защото карамелът ще започне да прегаря.

Внимателно налейте 1 чаена чаша от сметаната и разбъркайте, но си пазете ръцете, защото лесно може да се изгорите.

Сложете и маслото, разбъркайте старателно до гладкост и еднородност на консистенцията. След това започнете да добавяте по малко от солта до достигане на желаната соленост.

Прехвърлете половината от карамела в подходящ съд с херметическо затваряне и оставете да се охлади на стайна температура.

Отделно разбийте останалото количество с 1 3/4 чаени чаши от студената сметана, прясното мляко и ванилията.

След като се охлади напълно, прехвърлете в подходящ за замразяване съд, полейте с карамела на стайна температура, затворете с капак и замразете.

Преди да поднесете, извадете сладоледа от фризера и изчакайте 5 минути, за да се отпусне.


Да ви е хладно!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: cookjournal.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиЕ-тата в хранитеНовини