Канелена торта от бисквити с шоколад

Необходими продукти:
- 200 грама бисквити с канела
- 700 милилитра прясно мляко
- 4 жълтъка
- 50 грама захар
- 150 грама шоколадова кувертюра
- 1-2 чаени лъжички канела
- 50 грама нишесте
- прясно мляко за накисване на бисквитите
- шоколадови стърготини
- коктейлни черешки за украса
- листенца прясна мента
Начин на приготвяне:
Сипете половината от прясното мляко, смесено със захарта в тенджера, загрейте, налейте част от него към натрошената шоколадова кувертюра и разбъркайте. Към втората половина прибавете жълтъците, нишестето, канелата и бъркайте до хомогенност.
Комбинирайте трите смеси, разбъркайте докато се сгъсти и свалете от котлона. Пригответе си форма по избор, загребете един черпак от крема, разстелете го по дъното на формата. Потопете бисквитите в прясното мляко и ги подредете.
Сменяйте ред бисквити, ред крем и продължете начина на подреждане като завършите с бисквити. Охладете за час. Извадете тортата като я обърнете внимателно, използвайки платовидна чиния.
Украсете с още шоколад, загладете от всички страни, прибавете шоколадови стърготини и коктейлни черешки. Декорирайте с листенцата прясна мента, разрежете и поднесете.
Да ви е сладко!
Източник: www.annarecetasfaciles.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Сиропирана бишкотена торта с карамелизирани орехи и млечен крем
- Сладкиш от бисквити с бял шоколад, крема сирене и къпини
- Бишкотена торта с яйчен крем, плодов сироп и орехи
- Бисквитена торта с маскарпоне и кондензирано мляко
- Сладка ягодова лазаня без печене
- Бисквитена торта с млечен крем и шоколад
- Ягодова бисквитена торта без печене
- Торта с бисквити, крема сирене и пъпеш
- Бисквитена торта с извара, сушени плодове и бяла глазура
- Торта от бисквити с яйчен крем и шоколад
Коментари към Канелена торта от бисквити с шоколад