Калмари в доматен сос с чесън и лук
Необходими продукти:
- 400 грама дребни почистени калмари
- 1 глава лук
- 3-4 скилидки чесън
- 1 люта чушка (червена)
- 3 стръка босилек
- 3 стръка джоджен
- 100 милилитра растителна мазнина (най-добре да използвате зехтин)
- 1 супена лъжица доматено пюре
- 1 лимон
- сол
Начин на приготвяне:
Измитите и почистени калмари нарежете на кръгчета, а лука и чесъна - на малки парчета.
Задушете в зехтина лука и чесъна за десетина минути. След това прибавете при тях калмарите и оставете продуктите върху котлона още 10 минути.
Нарежете зелените стръкове, доматеното пюре разтворете в 150 милилитра вода и налейте в съда при останалите съставки. Сложете босилека и джоджена и задушете всичко за 15 минути.
Ястието прехвърлете в чиния и поднесете, полято с лимонов сок.
Добър апетит!
Източник: amamam.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Калмари - ползи, вреди и хранителен състав
- Салата от рулца от раци с калмари, яйца и маслини
- Яхния с картофи и калмари
- Мариновани гриловани калмари
- Калмари по китайски с лук и соев сос
- Пълнени калмари в сметанов сос и домати
- Задушени калмари с магданоз и чесън
- Салата от калмари с краставици, маслини и лук
- Пържени калмари в сметана с ориз
- Пълнени калмари със спанак и ориз
Коментари към Калмари в доматен сос с чесън и лук
Вода не се слага!