Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Калмари в доматен сос с чесън и лук

Калмари в доматен сос с чесън и лук

Калмари в доматен сос с чесън и лук - изображение

Необходими продукти:

  • 400 грама дребни почистени калмари
  • 1 глава лук
  • 3-4 скилидки чесън
  • 1 люта чушка (червена)
  • 3 стръка босилек
  • 3 стръка джоджен
  • 100 милилитра растителна мазнина (най-добре да използвате зехтин)
  • 1 супена лъжица доматено пюре
  • 1 лимон
  • сол

Начин на приготвяне:

Измитите и почистени калмари нарежете на кръгчета, а лука и чесъна - на малки парчета.

калмари

Задушете в зехтина лука и чесъна за десетина минути. След това прибавете при тях калмарите и оставете продуктите върху котлона още 10 минути.

лук

лук

калмари

Нарежете зелените стръкове, доматеното пюре разтворете в 150 милилитра вода и налейте в съда при останалите съставки. Сложете босилека и джоджена и задушете всичко за 15 минути.

доматено пюре

Ястието прехвърлете в чиния и поднесете, полято с лимонов сок.

 калмари

Добър апетит!

Източник: amamam.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястия