Как най-добре да съхраняваме подправките
1. Горчицата, разтворена в малко мляко, вместо във вода, се съхранява по-дълго време и не изсъхва.
2. Изсъхнала горчица може да се направи отново годна за употреба като към нея се прибавят няколко капки оцет или бяло вино и щипка захар.
3. Магданоз и целина се запазват свежи най-малко 4 месеца, ако се засипят със сух пясък, след това се сложат в найлонова торбичка и се съхраняват на тъмно и прохладно място.
4. Всяка подправка трябва да се съхранява в отделен съд с плътно затварящ се капак и от нея да се взима само със сухи ръце или суха лъжица.
5. Добре е бурканчетата (кутийките) с подправките да бъдат малки. При продължително съхранение, подправките губят своите аромат, вкус и ценни свойства.
6. Ако си купувате подправки в пакетчета, веднага ги изсипвайте в бурканчета. Така ще запазите вкуса и аромата им.
7. Нарязани пресни зелени подправки, смесени със сол, издържат 2-3 месеца в хладилник, а в бутилка с оцет - запазват аромата си повече от година.
8. По възможност не използвайте готови смлени подправки. Добре е сами да си ги мелите с помощта на машинка за тази цел. Това дава възможност да се насладите на истинския им вкус и аромат.
9. Важно е да съхранявате подправките далеч от готварската печка, за да не се овлажнят и да загубят качествата си.
10. Не изсипвайте подправките директно от бурканчето, в което се съхраняват, а загребвайте с лъжица. По този начин те няма да напоят със странични аромати.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАК ДА ОЦЕЛЕЕШ В БЪЛГАРИЯ - Ф. ЗУБЕРСКИ, В. ИВАНОВ, Д. ЙОРДАНОВ - СИЕЛА
БИЗНЕС СЪВЕТИ - УСПЕХ В ЖИВОТА И ПРОФЕСИЯТА - БЕРТ ХЕЛИНГЕР - ЖАНУА 98
ЕФЕКТИВНИТЕ РОДИТЕЛИ - МИЛЕНА МАНОВА - СИЕЛА
НЕЩАТА, КОИТО СИНЪТ МИ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ ЗА СВЕТА - ФРЕДЕРИК БАКМАН - СИЕЛА
АКО МОГА ДА ДАМ САМО ЕДИН СЪВЕТ - РИЧАРД РИЙД - ХЕРМЕС
ПРАКТИЧЕСКИ СЪВЕТИ ПО ХОМЕОПАТИЯ ЗА ВСЕКИ - Д-Р ДАНИЕЛ БЕРТИЕ - ИЗТОК - ЗАПАД
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Калоферче
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Премахнете бързо стипчивия вкус на райската ябълка по 4 начина
- Киселица, Дива ябълка
- Приготвяне на креолски микс подправка каджун
- Чубрица - балканска
- Превърнете увехналите зелени подправки в ледени кубчета със зехтин
- СЪВЕТИ ПРИ НЕРВЕН СТОМАХ
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
Коментари към Как най-добре да съхраняваме подправките