Как да сготвим по-вкусен боб
Ястията от боб са не само полезни, но и много хранителни. Бобът съдържа почти всички необходими на организма вещества: витамини, минерали, въглехидрати, белтъчини. Освен това, той се отличава и с прекрасни вкусови качества. А как да го приготвяме, за да получаваме вкусни бобени чудесии ще видим сега. Само да вметнем, че не само салати, основни ястия и гарнитури се правят от него, а дори и десерти.
Особености при накисването
Задължително условие е бобът да се накисва предварително в студена преварена вода за 10 - 12 часа. Ако не я преварите, а използвате обикновена "сурова", зрънцата ще станат "стъклени" и твърди. Добре е съдът, в който сте сложили боба, да се държи на студено място.
Друг начин за накисване е да замените водата с добра бира. Така вкусът ще бъде пикантен. Правилата са същите, както и при употребата на вода. Когато стане време за сваряването, не е необходимо да отливате бирата, пригответе боба в нея. Алкохолът и вредните вещества се изпаряват.
Температурата
Друг важен момент при готвенето на вкусен боб е термичната обработка и по-точно температурата. Първоначално огънят трябва да бъде бавен и нека полезните зрънца да къкрят в продължение на 30 минути. След завиране, температурата да бъде умерена и бобът да се вари бавно.
И още два съвета:
- не варете заедно различни видове боб, тъй като всеки от тях изисква различно време за приготвяне;
- бобът се подсолява в готово състояние.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE СЕРУМ С АНТИ - ЕЙДЖ ДЕЙСТВИЕ 30 мл
РОДОКОЛА капки 100 мл
НовЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
БИОФИЧИНА ТОСКАНА АКТИВЕН БАЛСАМ ЗА КОСА 200 мл
СУИС ЕНЕРДЖИ ТАЙНАТА НА БАЛЕРИНАТА СТЪПКА 3 БАЛАНС капсули * 14
НовКАРБОСЛИМ капсули * 60 ХЕЛТ ЕЙД
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Боб с наденица и кисело зеле
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Боб с пилешко месо
- Шарен боб в гювеч с бекон и чесън
- Бобови култури
- Боб на фурна с домати и спанак
- Чай от бобени шушулки при диабет
- Отслабвайте с бял боб
- Печен боб с лук
Коментари към Как да сготвим по-вкусен боб