Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Кулинарни хитринки Как да сготвим по-вкусен боб

Как да сготвим по-вкусен боб

от 15 дек 2014г., обновено на 09 март 2017г.
Как да сготвим по-вкусен боб - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Ястията от боб са не само полезни, но и много хранителни. Бобът съдържа почти всички необходими на организма вещества: витамини, минерали, въглехидрати, белтъчини. Освен това, той се отличава и с прекрасни вкусови качества. А как да го приготвяме, за да получаваме вкусни бобени чудесии ще видим сега. Само да вметнем, че не само салати, основни ястия и гарнитури се правят от него, а дори и десерти.

 

Особености при накисването

Задължително условие е бобът да се накисва предварително в студена преварена вода за 10 - 12 часа. Ако не я преварите, а използвате обикновена "сурова", зрънцата ще станат "стъклени" и твърди. Добре е съдът, в който сте сложили боба, да се държи на студено място.

Друг начин за накисване е да замените водата с добра бира. Така вкусът ще бъде пикантен. Правилата са същите, както и при употребата на вода. Когато стане време за сваряването, не е необходимо да отливате бирата, пригответе боба в нея. Алкохолът и вредните вещества се изпаряват.

 

Температурата

Друг важен момент при готвенето на вкусен боб е термичната обработка и по-точно температурата. Първоначално огънят трябва да бъде бавен и нека полезните зрънца да къкрят в продължение на 30 минути. След завиране, температурата да бъде умерена и бобът да се вари бавно.

 

И още два съвета:

  • не варете заедно различни видове боб, тъй като всеки от тях изисква различно време за приготвяне;
  • бобът се подсолява в готово състояние.

 

Добър апетит!

Още по темата:
  • Боб с наденица и кисело зеле Боб с наденица и кисело зеле
  • Печен боб с лук Печен боб с лук
  • Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
  • Кисело зеле с бели гъби и боб Кисело зеле с бели гъби и боб
4.4/5 5 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА
14.76лв. / 7.55 €

БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА

САЙБЪРСЛИМ таблетки * 60 ХЕЛТ ЕЙД
53.86лв. / 27.54 €

САЙБЪРСЛИМ таблетки * 60 ХЕЛТ ЕЙД

ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
2.55лв. / 1.30 €

ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА

МИША TALKS НОЩНА ВЕГАН МАСКА ЗА ЛИЦЕ СКИН ФИТНЕС 10 г
4.30лв. / 2.20 €

МИША TALKS НОЩНА ВЕГАН МАСКА ЗА ЛИЦЕ СКИН ФИТНЕС 10 г

КАРБОСЛИМ капсули * 60 ХЕЛТ ЕЙД
53.86лв. / 27.54 €

КАРБОСЛИМ капсули * 60 ХЕЛТ ЕЙД

СУИС ЕНЕРДЖИ ТАЙНАТА НА БАЛЕРИНАТА СТЪПКА 3 БАЛАНС капсули * 14
22.78лв. / 11.65 €

СУИС ЕНЕРДЖИ ТАЙНАТА НА БАЛЕРИНАТА СТЪПКА 3 БАЛАНС капсули * 14

Коментари към Как да сготвим по-вкусен боб

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Как да сготвим по-вкусен боб
    www.framar.bg 
    на 19 December 2025 в 23:53
    Коментирайте "Как да сготвим по-вкусен боб"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Кулинарни хитринки
  • Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
  • Боб с наденица и кисело зеле
  • Печен боб с лук
  • Коя е най-евтината суперполезна храна?
  • Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
  • Кисело зеле с бели гъби и боб
  • Шарен боб в гювеч с бекон и чесън
  • Канавалия гладиата
  • Печен боб с шунка
  • Бобови култури
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Доживотен затвор за френския лекар Фредерик Пешие, отровил 30 душиДоживотен затвор за френския лекар Фредерик Пешие, отровил 30 души

Доживотен затвор за френския лекар Фредерик Пешие, отровил 30 души

от 19 дек 2025г.Прочети повече
Тръмп изключи марихуаната от списъка с най-опасните наркотициТръмп изключи марихуаната от списъка с най-опасните наркотици

Тръмп изключи марихуаната от списъка с най-опасните наркотици

от 19 дек 2025г.Прочети повече
Билки и билкови рецепти при задухБилки и билкови рецепти при задух

Билки и билкови рецепти при задух

от 19 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Да си поговорим честно за ПМС, хормоните и "онези дни"...

преди 9 дни, 10 часа и 53 мин.

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 49 дни, 12 часа и 50 мин.
Всички

АНКЕТА

Ще гласувате ли на предсрочните парламентарни избори?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ОСТРОВИТ АРГИНИН НЕОВКУСЕН прах 210 г

ОСТРОВИТ ЧЕСЪН БЕЗ МИРИС капсули * 60

СИБИРСКА ЧАГА ИМУНО ЩИТ саше * 15 VERDE VITA

ДИФЪРЪНТ ФАРМ ПРОСТЕЙТ КЕЪР капсули * 30

ДР. ЗОЛ ДЖИНДЖИКЮР СПРЕЙ 20 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ХЕРБИТУСИН СИНУС И ГЪРЛО пастили * 12

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 дек 2025г. в 12:47:24

ПУЛМИКОРТ суспензия за небулайзер 0.25 мг / мл 2 мл * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 дек 2025г. в 12:45:19

ХЕРБИТУСИН СИНУС И ГЪРЛО пастили * 12

Коментар на: Явор от 19 дек 2025г. в 12:36:25

ПУЛМИКОРТ суспензия за небулайзер 0.25 мг / мл 2 мл * 20

Коментар на: Д.А. от 19 дек 2025г. в 11:06:43

ДЖАРДИНС таблетки 10 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 дек 2025г. в 10:50:55
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival