Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Кулинарни хитринки Как да сготвим по-вкусен боб

Как да сготвим по-вкусен боб

от 15 дек 2014г., обновено на 09 март 2017г.
Как да сготвим по-вкусен боб - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Ястията от боб са не само полезни, но и много хранителни. Бобът съдържа почти всички необходими на организма вещества: витамини, минерали, въглехидрати, белтъчини. Освен това, той се отличава и с прекрасни вкусови качества. А как да го приготвяме, за да получаваме вкусни бобени чудесии ще видим сега. Само да вметнем, че не само салати, основни ястия и гарнитури се правят от него, а дори и десерти.

 

Особености при накисването

Задължително условие е бобът да се накисва предварително в студена преварена вода за 10 - 12 часа. Ако не я преварите, а използвате обикновена "сурова", зрънцата ще станат "стъклени" и твърди. Добре е съдът, в който сте сложили боба, да се държи на студено място.

Друг начин за накисване е да замените водата с добра бира. Така вкусът ще бъде пикантен. Правилата са същите, както и при употребата на вода. Когато стане време за сваряването, не е необходимо да отливате бирата, пригответе боба в нея. Алкохолът и вредните вещества се изпаряват.

 

Температурата

Друг важен момент при готвенето на вкусен боб е термичната обработка и по-точно температурата. Първоначално огънят трябва да бъде бавен и нека полезните зрънца да къкрят в продължение на 30 минути. След завиране, температурата да бъде умерена и бобът да се вари бавно.

 

И още два съвета:

  • не варете заедно различни видове боб, тъй като всеки от тях изисква различно време за приготвяне;
  • бобът се подсолява в готово състояние.

 

Добър апетит!

Още по темата:
  • Боб с наденица и кисело зеле Боб с наденица и кисело зеле
  • Пържено телешко с боб и червен лук Пържено телешко с боб и червен лук
  • Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
  • Запечен боб с наденица и чесън Запечен боб с наденица и чесън
4.4/5 5 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА
14.76лв. / 7.55 €

БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА

САЙБЪРСЛИМ таблетки * 60 ХЕЛТ ЕЙД
53.86лв. / 27.54 €

САЙБЪРСЛИМ таблетки * 60 ХЕЛТ ЕЙД

ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
2.55лв. / 1.30 €

ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА

МИША TALKS НОЩНА ВЕГАН МАСКА ЗА ЛИЦЕ СКИН ФИТНЕС 10 г
4.30лв. / 2.20 €

МИША TALKS НОЩНА ВЕГАН МАСКА ЗА ЛИЦЕ СКИН ФИТНЕС 10 г

КАРБОСЛИМ капсули * 60 ХЕЛТ ЕЙД
53.86лв. / 27.54 €

КАРБОСЛИМ капсули * 60 ХЕЛТ ЕЙД

ВИ-ШЕЙП ВИ-ШРЕД ТЕРМОГЕНЕН ФЕТ БЪРНЪР капсули * 150
59.95лв. / 30.65 €

ВИ-ШЕЙП ВИ-ШРЕД ТЕРМОГЕНЕН ФЕТ БЪРНЪР капсули * 150

Коментари към Как да сготвим по-вкусен боб

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Как да сготвим по-вкусен боб
    www.framar.bg 
    на 04 November 2025 в 19:21
    Коментирайте "Как да сготвим по-вкусен боб"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Кулинарни хитринки
  • Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
  • Пържено телешко с боб и червен лук
  • Боб с наденица и кисело зеле
  • Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
  • Канавалия гладиата
  • Бобови култури
  • Запечен боб с наденица и чесън
  • Коя е най-евтината суперполезна храна?
  • Боб с телешко, моркови и лук
  • Боб на фурна с домати и спанак
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Лупусен нефритЛупусен нефрит

Лупусен нефрит

от 04 ное 2025г.Прочети повече
Решението на НЗОК за хората с лимфедем е дискриминационно и неефективноРешението на НЗОК за хората с лимфедем е дискриминационно и неефективно

Решението на НЗОК за хората с лимфедем е дискриминационно и неефективно

от 04 ное 2025г.Прочети повече
Подобрено лекарство за химиотерапия убива раковите клетки, без да уврежда здравитеПодобрено лекарство за химиотерапия убива раковите клетки, без да уврежда здравите

Подобрено лекарство за химиотерапия убива раковите клетки, без да уврежда здравите

от 04 ное 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 4 дни, 8 часа и 18 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 14 дни, 4 часа и 31 мин.
Всички

АНКЕТА

Пушите ли?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

КАРЛ МИНК МУМИО капсули * 60

НАТУГЕНА ЦЕЛУАКТИВ КЛЕТЪЧНО ЗДРАВЕ капсули * 60

БЕТИНА БАРТИ КОМПЛЕКТ ВАНИЛА ЛОВ ДУШ-ГЕЛ 500 мл + ЛОСИОН ЗА ТЯЛО 500 мл + РОЛ ОН 50 мл

КОЛИЙФ МУЛТИВИТАМИН капки 50 мл

РЕВАЛИД СТИМУЛИРАЩ ШАМПОАН С РЕДЕНЗИЛ 200 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

КОЛОЦИНТИС 9 СН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 ное 2025г. в 17:13:25

КОЛОЦИНТИС 9 СН

Коментар на: Елена Станкова от 04 ное 2025г. в 17:10:46

Решението на НЗОК за хората с лимфедем е дискриминационно и неефективно

Коментар на: Йорданка Пармакова от 04 ное 2025г. в 17:05:52

ФЛУЕНЗ ТЕТРА спрей за нос, суспензия Ваксина срещу грип 0.2 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 ное 2025г. в 16:41:34

ЙАЛОКЛИЙН ДЕФЕНС саше * 14 НАТУРФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 ное 2025г. в 16:39:46
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival