Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Кулинарни хитринки Как да сготвим лещата, без да се разварява

Как да сготвим лещата, без да се разварява

Как да сготвим лещата, без да се разварява - изображение

Ако знаете как да приготвите ориз, то знаете и как да приготвите леща. Просто запомнете съотношението 1:2. За всяка една чаша леща, сложете 2 чаши течност. След това оставете да къкри, до готовност, като проверявате от време на време, за да не допуснете да прекалите с варенето, което дори не е фатално.

Нека да видим стъпка по стъпка, как да приготвите лещата

1. Изплакнете я

Измерете желаното количество леща и го сложете в цедка, след което я изплакнете под студена вода, докато водата, която преминава през нея стане бистра.

2. Сложете я да заври

Добавете лещата в средна купа и я полейте с 2 чаши вода (може да използвате пилешки бульон), след което подправете с щипка сол. Нека течността заври, след което намалете температурата до ниска и покрийте съда.

3. Оставете я да къкри

Нека ястието къкри в продължение на 20 минути, докато зрънцата омекнат. Ако, след като мине това време, лещата не е добре сварена я проверявайте на всеки 5 минути, до готовност.

4. Прецедете и подправете

Излейте излишната вода, след което подправете лещата с любимите ви подправки, като сол, черен пипер, червен, малко зехтин, а защо не и кимион.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияДиетиБотаника