Как да сготвим лещата, без да се разварява
Ако знаете как да приготвите ориз, то знаете и как да приготвите леща. Просто запомнете съотношението 1:2. За всяка една чаша леща, сложете 2 чаши течност. След това оставете да къкри, до готовност, като проверявате от време на време, за да не допуснете да прекалите с варенето, което дори не е фатално.
Нека да видим стъпка по стъпка, как да приготвите лещата
1. Изплакнете я
Измерете желаното количество леща и го сложете в цедка, след което я изплакнете под студена вода, докато водата, която преминава през нея стане бистра.
2. Сложете я да заври
Добавете лещата в средна купа и я полейте с 2 чаши вода (може да използвате пилешки бульон), след което подправете с щипка сол. Нека течността заври, след което намалете температурата до ниска и покрийте съда.
3. Оставете я да къкри
Нека ястието къкри в продължение на 20 минути, докато зрънцата омекнат. Ако, след като мине това време, лещата не е добре сварена я проверявайте на всеки 5 минути, до готовност.
4. Прецедете и подправете
Излейте излишната вода, след което подправете лещата с любимите ви подправки, като сол, черен пипер, червен, малко зехтин, а защо не и кимион.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Яхния от сладки картофи и червена леща
- Леща
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Зимна супа от червена леща и бекон
- Къри с червена леща, нахут и спанак
- Бобови култури
- Запеканка от червена леща с яйца и сусам
Коментари към Как да сготвим лещата, без да се разварява