Как да овладеем кипящото мляко
Колкото и да внимаваме и да следим млякото, докато се свари, то винаги ще кипне в момента, в който сме се разсеяли за миг. Всяка домакиня се е сблъсквала с това, а най-неприятното е, ако се случи точно, когато сме почистили котлона. Предлагаме ви отличен начин да спрем "бягащото" от тенджерата мляко.
Главният герой в случая е една обикновена керамична чинийка (от сервиз за чай, например). Може да използвате и друг вид, важното е да няма цветна украса по нея от съображения за сигурност. Поставете чинийката (обърната обратно) на дъното на тенджера. Напълнете съда с мляко до половината и оставете на умерен (дори слаб) огън. Когато млякото заври, чинийката няма да позволи на пяната да излезе от тенджерата. Пяна така или иначе ще се получи, затова за по-голяма сигурност съда пълним на половина.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС БИГ МИЛК АМИНО таблетки * 250
ХИП КОМБИОТИК 3 500 г
НАН A.R. - НЕСТЛЕ 400 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТИКВА И КАРТОФИ С ОРИЗ И МЛЯКО 190 г
ФРИЗОЛАК ПРЕМАТЮР 400 г
ЛАКТАНА БИО ПРЕХОДНО КОЗЕ МЛЯКО 2 6+ месеца 400 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Диета с млечни и киселомлечни продукти (Бяла диета)
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Какво представлява лактозата - ползи и непоносимост
- Вредна ли е лактозата?
- Лешниково мляко – хранителен състав и ползи за здравето
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Кобилешко мляко – хранителен състав и ползи за здравето
Коментари към Как да овладеем кипящото мляко