Как да овладеем кипящото мляко

Колкото и да внимаваме и да следим млякото, докато се свари, то винаги ще кипне в момента, в който сме се разсеяли за миг. Всяка домакиня се е сблъсквала с това, а най-неприятното е, ако се случи точно, когато сме почистили котлона. Предлагаме ви отличен начин да спрем "бягащото" от тенджерата мляко.
Главният герой в случая е една обикновена керамична чинийка (от сервиз за чай, например). Може да използвате и друг вид, важното е да няма цветна украса по нея от съображения за сигурност. Поставете чинийката (обърната обратно) на дъното на тенджера. Напълнете съда с мляко до половината и оставете на умерен (дори слаб) огън. Когато млякото заври, чинийката няма да позволи на пяната да излезе от тенджерата. Пяна така или иначе ще се получи, затова за по-голяма сигурност съда пълним на половина.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАНА БИО 2 600 г
АПТАМИЛ 1 ПРОНУТРА 800 г
ХИП ПРЕХОДНО МЛЯКО КОМБИОТИК HA 2 350 г
НАН - 3 12+ месеца 400 г НЕСТЛЕ
МАТИСЪН КЕФИР (ЛИОФИЛИЗИРАН) 130 мг капсули * 60
ЛАКТАНА БИО 3 OT 10 месец 600 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Опасни взаимодействия между храни и лекарства
- Полезно ли е прясното мляко за децата
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- Какво представлява лактозата - ползи и непоносимост
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
Коментари към Как да овладеем кипящото мляко