Как да варим ориза

Как да сварим ориза? Въпрос, който вълнува най-често неопитните домакини. Всъщност, приготвянето на ориза не е никак сложно, но има своите тънкости, които трябва да се вземат под внимание.
В какъв съд е необходимо да варим ориза?
Съдът не е от значение, може да използвате тенджера, тиган или каквото предпочетете.
Колко вода трябва да използваме?
Количеството вода зависи от вида на ориза. Различаваме няколко сорта: червен, кафяв, бял, дългозърнест, кръглозърнест и див. За сваряването на 200 грама от продукта ще са ви необходими:
- дългозърнест ориз - 450 мл вода;
- обикновен къс ориз - 450 мл вода;
- кафяв ориз - 500 мл вода;
- див ориз - 550 мл вода.
Универсалното правило е количеството вода да бъде два пъти повече от това на ориза.
Колко време е нужно, за да се свари оризът?
Времето на варене също пряко зависи от вида на продукта:
- дългозърнест - 20 минути;
- къс - 20 минути;
- кафяв - 50 минути;
- див - 50 минути.
Тайната на приготвянето:
1. Преди да сварите ориза, може да го запържите леко в олио. След това добавяте врящата вода или бульона и разбърквате. Варете на слаб огън.
2. Най-добре е да използвате съдове с дебели стени.
3. Не разбърквайте често ориза по време на варене (веднъж е достатъчно)!
4. Използвайте различни подправки за овкусяване - оризът се съчетава добре с болшинството от тях.
5.За да придобие оризът жълтеникав оттенък, може да използвате джинджифил, настърган чесън или лук.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРАНАРОМ АРОМАФОРС СПРЕЙ ЗА ГЪРЛО 15 мл
ОРИЗОВ ПРОТЕИН 200 г ЗДРАВНИЦА
ПЕРФЕКТА BIO RETINOL 50+ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ ПРОТИВ БРЪЧКИ 50 мл
ХИП НАПИТКА ОРС С МОРКОВИ И ОРИЗ - РЕХИДРИРАЩ РАЗТВОР 200 мл
СПОНСЕР ВЕГАН ПРОТЕИН 480 г
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД УПЛЪТНЯВАЩ ПЕРЛЕН СЕРУМ 30 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Как да си направим оризово лепило?
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Свинска супа с ориз
- Направете си маска от оризово мляко и мед срещу суха и изтощена коса
- Седемдневна оризова диета
- Оризов пудинг с праскови и ром
- Направете си овлажняващ тоник за лице от ориз и розова вода
- Как да се предпазите от синдрома на пържения ориз
Коментари към Как да варим ориза