Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Кулинарни хитринки Как да варим ориза

Как да варим ориза

Как да варим ориза - изображение

Как да сварим ориза? Въпрос, който вълнува най-често неопитните домакини. Всъщност, приготвянето на ориза не е никак сложно, но има своите тънкости, които трябва да се вземат под внимание.

В какъв съд е необходимо да варим ориза?

Съдът не е от значение, може да използвате тенджера, тиган или каквото предпочетете.

Колко вода трябва да използваме?

Количеството вода зависи от вида на ориза. Различаваме няколко сорта: червен, кафяв, бял, дългозърнест, кръглозърнест и див. За сваряването на 200 грама от продукта ще са ви необходими:

- дългозърнест ориз - 450 мл вода;

- обикновен къс ориз - 450 мл вода;

- кафяв ориз - 500 мл вода;

- див ориз - 550 мл вода.

Универсалното правило е количеството вода да бъде два пъти повече от това на ориза.

Колко време е нужно, за да се свари оризът?

Времето на варене също пряко зависи от вида на продукта:

- дългозърнест - 20 минути;

- къс - 20 минути;

- кафяв - 50 минути;

- див - 50 минути.

Тайната на приготвянето:

1. Преди да сварите ориза, може да го запържите леко в олио. След това добавяте врящата вода или бульона и разбърквате. Варете на слаб огън.

2. Най-добре е да използвате съдове с дебели стени.

3. Не разбърквайте често ориза по време на варене (веднъж е достатъчно)!

4. Използвайте различни подправки за овкусяване - оризът се съчетава добре с болшинството от тях.

5.За да придобие оризът жълтеникав оттенък, може да използвате джинджифил, настърган чесън или лук.

Още по темата:

4.0, 4 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлСпортПсихологияДиетиСоциални грижиХранене при...НовиниХрани и ястияБотаника