Кайсиево сладко с орехи
Необходими продукти:
1 килограм кайсии без костилки
300 цели грама орехови ядки
600 грама захар
Начин на приготвяне:
Измийте кайсиите, разрежете ги на две части и внимателно отстранете костилките. Сложете плодовете в подходящ съд и засипете със захарта. Разбъркайте много внимателно и оставете да престоят няколко часа или една нощ така. За това време те ще си пуснат сока.
Следват 4 етапа на варене.
Сложете съда на котлона и нека съдържанието му кипне. Оставете да се вари на бавен огън около 10-15 минути, разбърквайки периодично, за да не се залепят плодовете по дъното на тенджерата. Свалете от котлона и изчакайте да се охлади напълно. Повторете тази процедура още два пъти.
Когато сладкото се охлади и след третото варене, добавете ореховите ядки. Разбъркайте и оставете сладкото да се вари 20 минути.
След това, докато е още горещо, го разпределете в стерилизирани бурканчета и затворете. Обърнете ги с дъното нагоре на тъмно място и покрийте с одеяло.
Добър апетит!
Снимка: receptynazimu.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 50 мл.
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С КАЙСИИ И ВАНИЛИЯ 190 г
ОРГАНИК ШОП СКРАБ ЗА ЛИЦЕ С КАЙСИЯ И МАНГО 75 мл
ПРАНАРОМ МАСЛО ОТ ОБЛЕПИХА 30 мл
ИКАРОВ КАЙСИЕВО МАСЛО 55 мл
ЙОН КА SILHOUETTE СТЯГАЩ И ИЗГЛАЖДАЩ КРЕМООБРАЗЕН ПИЛИНГ 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Лекува ли витамин В17 рак?
- Консумирайте розово сладко поради 3 причини
- Какво да правим със захаросаното сладко
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Кайсия - лечебни ползи и свойства
- Ягодово сладко с мед (без варене)
- Сладко от ананас
- Ароматно домашно сладко от ягоди
- Ментово сладко с лимон
- Консумирайте сушени кайсии против запек
Коментари към Кайсиево сладко с орехи