Кайсиево сладко с орехи
Необходими продукти:
1 килограм кайсии без костилки
300 цели грама орехови ядки
600 грама захар
Начин на приготвяне:
Измийте кайсиите, разрежете ги на две части и внимателно отстранете костилките. Сложете плодовете в подходящ съд и засипете със захарта. Разбъркайте много внимателно и оставете да престоят няколко часа или една нощ така. За това време те ще си пуснат сока.
Следват 4 етапа на варене.
Сложете съда на котлона и нека съдържанието му кипне. Оставете да се вари на бавен огън около 10-15 минути, разбърквайки периодично, за да не се залепят плодовете по дъното на тенджерата. Свалете от котлона и изчакайте да се охлади напълно. Повторете тази процедура още два пъти.
Когато сладкото се охлади и след третото варене, добавете ореховите ядки. Разбъркайте и оставете сладкото да се вари 20 минути.
След това, докато е още горещо, го разпределете в стерилизирани бурканчета и затворете. Обърнете ги с дъното нагоре на тъмно място и покрийте с одеяло.
Добър апетит!
Снимка: receptynazimu.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРАНАРОМ ПРАНА ББ МАСАЖНО МАСЛО ЗА ИМУНИТЕТ 10 мл
АЛКЕМИЛА ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ С КАЙСИЕВИ КОСТИЛКИ 100 мл
КОРИН ДУШ ГЕЛ 2 В 1 ЗА КОСА И ТЯЛО БАТМАН 300 мл
ПИРИН ДРИЙМ КОМПЛЕКС СУХО МАСЛО ЗА КРАСИВА КОЖА И КОСА 15 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 20 мл
Е ЛЕК ХАТОНА ОВЕДЕРМ С МАСЛО ОТ ОВЕС 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Лекува ли витамин В17 рак?
- Рецепти за домашно сладко от хинап
- Сладко от нар с лимон
- Рецепти за домашно сладко от тиква
- Сладко от люти чушки
- Сладко от грозде с орехи
- Какво да правим със захаросаното сладко
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Сушени кайсии - ползи за здравето
- Рецепти за домашно сладко от ябълки
Коментари към Кайсиево сладко с орехи