Кайсиево сладко с орехи

Необходими продукти:
1 килограм кайсии без костилки
300 цели грама орехови ядки
600 грама захар
Начин на приготвяне:
Измийте кайсиите, разрежете ги на две части и внимателно отстранете костилките. Сложете плодовете в подходящ съд и засипете със захарта. Разбъркайте много внимателно и оставете да престоят няколко часа или една нощ така. За това време те ще си пуснат сока.
Следват 4 етапа на варене.
Сложете съда на котлона и нека съдържанието му кипне. Оставете да се вари на бавен огън около 10-15 минути, разбърквайки периодично, за да не се залепят плодовете по дъното на тенджерата. Свалете от котлона и изчакайте да се охлади напълно. Повторете тази процедура още два пъти.
Когато сладкото се охлади и след третото варене, добавете ореховите ядки. Разбъркайте и оставете сладкото да се вари 20 минути.
След това, докато е още горещо, го разпределете в стерилизирани бурканчета и затворете. Обърнете ги с дъното нагоре на тъмно място и покрийте с одеяло.
Добър апетит!
Снимка: receptynazimu.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОТЕН СКИН МОЙСЧЪР ХИДРАТИРАЩ СКРАБ ЗА ЛИЦЕ ЗА НОРМАЛНА И КОМБИНИРАНА КОЖА 150 мл
КОСНАТЮР ДНЕВЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ СЪС ЗЕЛЕН ЧАЙ 50 мл
ДЕВА NATURAL BEAUTY ИНТЕНЗИВНО ОМЕКОТЯВАЩ КРЕМ С КАЙСИЕВИ ЯДКИ И ШИЙ 200 мл
РОЗЕДА МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 50 мл
КАЙСИЕВИ ЯДКИ СУРОВИ 150 г СТЕЛ АРГО
АЛКЕМИЛА ДЕЛИКАТЕН БИО САПУН С АРОМАТ НА ПРАСКОВА И КАЙСИЯ 100 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Кайсия - лечебни ползи и свойства
- Лекува ли витамин В17 рак?
- Маски с кайсия за красива кожа
- Какво да правим със захаросаното сладко
- Сушени кайсии - ползи за здравето
- Печени кайсии с мащерка и мед
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Домашно сладко от праскови
- Лятна салата с кайсии и киноа
- Рецепти за домашно сладко от малини без захар и семки
Коментари към Кайсиево сладко с орехи