Италианска ягодова пита
Необходими продукти:
1/2 чаена чаша брашно
1 1/2 чаена лъжица бакпулвер
1/4 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица канела
90 грама размекнато масло
3/4 чаена чаша захар
2 яйца (на стайна температура)
2 супени лъжици топло мляко
ягоди
прясно разбита сметана
пудра захар за поръсване
форма с диаметър 22 - 24 св.
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. Смесете в купа пресятото брашно, бакпулвера, канелата и солта. В друг съд разбийте с миксер маслото и захарта, прибавете яйцата и млякото, разбийте още малко. Съединете сухата и яйчната смеси. Разбъркайте с дървена шпатула.
Подмажете формата с масло и изсипете тестото в нея. Нарежете ягодите на половинки и ги разпределете по повърхността на питата, притискайки ги добре в тестото.
Изпечете във фурната в продължение на около 30 - 35 минути (готовността проверете с помощта на дървен шиш). Когато изстине малко, поръсете с пудра захар и поднесете ягодовата пита топла с бита сметана.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ИНТЕРВЮ СЪС СЕБЕ СИ. АПОКАЛИПСИС - ОРИАНА ФАЛАЧИ - СИЕЛА
ИТАЛИАНСКО ЛЯТО - СЮ МУРКРОФТ - СИЕЛА
ПОД НЕБЕТО НА ТОСКАНА - ФРАНСИС МЕЙС - ХЕРМЕС
БЪЛГАРСКО - ИТАЛИАНСКИ РАЗГОВОРНИК - ХЕРМЕС
КРЪСТНИКЪТ - МАРИО ПУЗО - СИЕЛА
РИМСКА ТАЙНА - КАРЪН СУОН - СИЕЛА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Ягода – състав и ползи за здравето
- Цветни рулца от тортила питки
- Горска ягода, Дива ягода, Зуница, Звоница, Пламеница, Плюскавица, Плашунка
- Ягодов сладкиш в тортила питка
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Бирен коктейл с ягоди и лимонов сок
- Гулаб Джамун
- Аптека "Еова", с. Ягода
- Млечни питки с цедено мляко и чесново масло
Коментари към Италианска ягодова пита