Италианска картофена салата

Необходими продукти:
- 2 големи картофа
- 3/4 чаена чаша лук, нарязан на едро
- 1/3 чаена чаша зехтин
- 2 супени лъжици лимонов сок
- 1 супена лъжица чеснова паста
- 1 супена лъжица пресен магданоз
- 1/2 чаена лъжичка сол
Начин на приготвяне:
- Измийте и нарежете картофите на кубчета.
- Поставете тенджера с вода на силен огън и след като заври, прехвърлете картофите в нея.
- Варете ги 10-15 минути, докато омекнат, но внимавайте да не ги преварите.
- Отцедете водата и оставете картофите на страна, за да се охладят.
- В чист стъклен буркан смесете зехтина, лимоновия сок, магданоза, чесновата паста и солта. Затворете плътно буркана и го разклатете енергично.
- В голяма купа комбинирайте картофите с лука и чесновия дресинг и разбъркайте внимателно, за да се овкусят.
- Съхранявайте салатата в хладилник поне 1 час, преди да я поднесете.
- Разпределете в купички и гарнирайте с пресен магданоз.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Картофена салата с бекон, домати, царевица и бяло вино
- Гръцка картофена салата
- Картофена салата с майонеза, горчица и мед
- Варени картофи с масло, печени чушки и чубрица
- Салата Кампера
- Топла картофена салата с леща и кисели краставички
- Картофена салата с маслини
- Картофена салата с царевица, риба тон и авокадо
- Картофена салата с печени чушки и шунка
- Руска ли е руската салата? Историята и вариантите на рецептата от създаването й до наши дни
Коментари към Италианска картофена салата