Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Индийски хляб Роти с домати и лук

Индийски хляб Роти с домати и лук

Индийски хляб Роти с домати и лук - изображение

Ако искате да се насладите на класическия индийски вкус, тази рецепта може да ви предложи всичко, което търсите. Предимство е, че се приготвя изключително бързо и ви дава възможност да опитате нещо различно и екзотично.

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици царевично брашно
  • 2 супени лъжици бяло брашно
  • 1 чаена лъжица ажгон
  • 1 глава червен лук
  • 2 малки домата (или 1 голям)
  • 1 зелена люта чушка
  • 1/2 чаена лъжица готварска сол
  • вода за твърдо тесто
  • масло гхи за намазване

Начин на приготвяне:

Върху кухненския плот смесете двата вида брашно и подправете с ажгона и солта. Добавете постепенно малко вода и омесете твърдо тесто. Оставете да си почине за 10 минути.

През това време нарежете червения лук на малки кубчета. Домата почистете от семките и също нарежете на дребно, лютата чушка накълцайте ситно.

Разделете тестото на 6 равни части и оформете малки топки. Всяка разточете и отгоре наредете от всички зеленчуци. Прокарайте точилката отново, за да полепнат добре лука, доматите и чушката по тестото.

В горещ сух тиган изпечете питките от двете страни. Преди да обърнете всяко хлебче, го намажете с една лъжица гхи.

Готовите питки покрийте с кърпа, за да запазите топлината им възможно най-дълго.


За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: food.ndtv.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиВидеоСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлХрани и ястияНовиниИнтервютаДиети