Индийски хляб Роти с домати и лук

Ако искате да се насладите на класическия индийски вкус, тази рецепта може да ви предложи всичко, което търсите. Предимство е, че се приготвя изключително бързо и ви дава възможност да опитате нещо различно и екзотично.
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици царевично брашно
- 2 супени лъжици бяло брашно
- 1 чаена лъжица ажгон
- 1 глава червен лук
- 2 малки домата (или 1 голям)
- 1 зелена люта чушка
- 1/2 чаена лъжица готварска сол
- вода за твърдо тесто
- масло гхи за намазване
Начин на приготвяне:
Върху кухненския плот смесете двата вида брашно и подправете с ажгона и солта. Добавете постепенно малко вода и омесете твърдо тесто. Оставете да си почине за 10 минути.
През това време нарежете червения лук на малки кубчета. Домата почистете от семките и също нарежете на дребно, лютата чушка накълцайте ситно.
Разделете тестото на 6 равни части и оформете малки топки. Всяка разточете и отгоре наредете от всички зеленчуци. Прокарайте точилката отново, за да полепнат добре лука, доматите и чушката по тестото.
В горещ сух тиган изпечете питките от двете страни. Преди да обърнете всяко хлебче, го намажете с една лъжица гхи.
Готовите питки покрийте с кърпа, за да запазите топлината им възможно най-дълго.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: food.ndtv.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Справете се с болезнения цирей с помощта на хляб и мляко
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Двуседмична диета с хляб
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Баница от стар хляб, шунка и кашкавал
- Да разбием заблудите - хляба
- Италиански чеснов хляб
- Ядков хляб без брашно
Коментари към Индийски хляб Роти с домати и лук