Индийски хляб Роти с домати и лук
Ако искате да се насладите на класическия индийски вкус, тази рецепта може да ви предложи всичко, което търсите. Предимство е, че се приготвя изключително бързо и ви дава възможност да опитате нещо различно и екзотично.
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици царевично брашно
- 2 супени лъжици бяло брашно
- 1 чаена лъжица ажгон
- 1 глава червен лук
- 2 малки домата (или 1 голям)
- 1 зелена люта чушка
- 1/2 чаена лъжица готварска сол
- вода за твърдо тесто
- масло гхи за намазване
Начин на приготвяне:
Върху кухненския плот смесете двата вида брашно и подправете с ажгона и солта. Добавете постепенно малко вода и омесете твърдо тесто. Оставете да си почине за 10 минути.
През това време нарежете червения лук на малки кубчета. Домата почистете от семките и също нарежете на дребно, лютата чушка накълцайте ситно.
Разделете тестото на 6 равни части и оформете малки топки. Всяка разточете и отгоре наредете от всички зеленчуци. Прокарайте точилката отново, за да полепнат добре лука, доматите и чушката по тестото.
В горещ сух тиган изпечете питките от двете страни. Преди да обърнете всяко хлебче, го намажете с една лъжица гхи.
Готовите питки покрийте с кърпа, за да запазите топлината им възможно най-дълго.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: food.ndtv.com
Коментари към Индийски хляб Роти с домати и лук