Златисти палачинки със сьомга и копър
Необходими продукти:
- 500 милилитра прясно мляко
- 1 1/2 чаени лъжици мая (суха)
- 1 яйце
- 1 супена лъжица кристална захар
- 1 чаена лъжица готварска сол
- 3 супени лъжици растително олио
- 250 грама брашно
- 100 грама слабо осолена сьомга
- 30 грама копър
Начин на приготвяне:
Налейте в купа 100 милилитра от топлото мляко и в него разтворете маята, захарта и 1 супена лъжица от брашното. Разбъркайте до еднородност и затворете съда с чиния. Изчакайте 20 минути, за да се активира маята.
С тел за разбиване разбийте останалите 400 милилитра топло мляко заедно с яйцето, 1 чаена лъжица сол и 3 супени лъжици олио. Към тази течност добавете втасалата мая и разбъркайте.
Изсипете брашното в получената комбинация и направете тесто, което покрийте със съд и оставете на топло място, за да втаса два пъти (за около час).
Нарежете рибеното филе на малки кубчета, копъра наситнете и смесете двата продукта.
Изсипете малко от тестото в намазнен нагорещен тиган, сложете 2 супени лъжици от плънката и изпечете до появата на румена коричка върху долната част на тестото. Тогава обърнете от другата страна и след минута-две извадете.
По този начин пригответе останалото тесто и се насладете на златисти и вкусни палачинки.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: life.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 600 гр.
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БАТЕРИ НУТРИШЪН СМЕС ЗА ПАЛАЧИНКИ 500 гр. ОВКУСЕНА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
МАЙПРОТЕИН ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 1 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Палачинки без яйца
- Палачинките на баба
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Палачинки със суроватка вместо мляко
- Спаначени палачинки с месна плънка
- Рецепти за палачинки с царевично брашно
- Рулца от палачинка с котидж сирене, шунка и сьомга
- Палачинкови рулца с пушена сьомга и солен млечен крем
- Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини
- Картофени палачинки с плънка от месо, лук и чушка
Коментари към Златисти палачинки със сьомга и копър