Зеленчуков сос с маслини

Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 3 домата
- 50 грама маслини без костилки
- връзка магданоз
- 1 супена лъжица зехтин
- сол и черен пипер
Необходими продукти:
Нарежете лука на ситни кубчета.
Доматите на по-едри.
Маслините - на дребни парчета, а магданоза накълцайте.
Сгорещете зехтина в тиган и изпържете лука в него (докато стане прозрачен).
Прибавете в съда маслините, доматите и задушете за две минути.
Подправете със сол и черен пипер. Оставете сосът да се приготвя на слаб огън под капак за 5 минути.
Магданоза.
Готовото зеленчуково допълнение е подходящо да се поднесе с месо или риба.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г
ПРОМОАРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г
ПРОМООЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН 100% СОС ОТ ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 250 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Класическa рецептa за домашен кетчуп
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как са изглеждали плодовете и зеленчуците в миналото
- Сладък сос чили
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Сос Бъфало
- Запеканка от зеленчуци с яйца и кашкавал
Коментари към Зеленчуков сос с маслини