Зеленчуков сос с маслини
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 3 домата
- 50 грама маслини без костилки
- връзка магданоз
- 1 супена лъжица зехтин
- сол и черен пипер
Необходими продукти:
Нарежете лука на ситни кубчета.
Доматите на по-едри.
Маслините - на дребни парчета, а магданоза накълцайте.
Сгорещете зехтина в тиган и изпържете лука в него (докато стане прозрачен).
Прибавете в съда маслините, доматите и задушете за две минути.
Подправете със сол и черен пипер. Оставете сосът да се приготвя на слаб огън под капак за 5 минути.
Магданоза.
Готовото зеленчуково допълнение е подходящо да се поднесе с месо или риба.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Сос Бъфало
- Алкална диета
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Пилешки пържоли в лимонов сос
- Пилешка пастърма с лютивка и червен пипер
Коментари към Зеленчуков сос с маслини