Зеленчукови кюфтета с булгур в царевична панировка

Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша булгур
- 1 чаена чаша вода
- 1 морков
- 1 голяма червена чушка (сладка)
- 10 шушулки зелен фасул
- 1 неголяма глава кромид лук
- скилидка чесън
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- олио за изпържване на кюфтетата
- царевично брашно за панировка
Начин на приготвяне:
Добре измийте зрънцата булгур ги оставете за 30 минути във вода. След това залейте сварете в чаша вода до готовност.
Зеления фасул и чушките сварете или пригответе на пара.
Лука изпържете в тиган.
Готовите зеленчуци и булгур смесете в блендер, добавете скилидката чесън и смелете. Подправете с черен пипер получената "кайма", подсолете я.
От нея оформете кюфтета.
Оваляйте ги от всички страни в царевично брашно.
Изпържете под капак в нагорещена мазнина до образуването на румено покритие.
Кюфтенцата са вкусни със сос от кисело мляко с магданоз, който ще им придаде свежест.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от лапад с картофи и сирене
- Кюфтета от коприва и булгур с орехи
- Спаначени кюфтета със сирене и масло
- Кюфтета от елда със спанак, кашкавал и чесън
- Кюфтета от спанак и ориз с чесън и лук
- Кюфтета от тиквички и картофи
- Спаначени кюфтета с коприва
- Кюфтета от цвекло с чесън
- Зеленчукови кюфтета с ориз
- Кюфтета от броколи с пармезан, чесън и кашкавал
Коментари към Зеленчукови кюфтета с булгур в царевична панировка