Зеленчукова запеканка с яйца и прясно мляко
Необходими продукти:
3 яйца
300 милилитра прясно мляко
250 грама микс от сварени зеленчуци (по ваш избор)
3 чаени лъжици пълнозърнесто брашно
3 чаени лъжици галета
магданоз
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете яйцата, млякото, нарязан магданоз, сложете сол на вкус и разбийте в продължение на 10 минути. Към сместа прибавете предварително сварените и нарязани зеленчуци. Изсипете брашно, галетата и прехвърлете всичко в подмазана с мазнина и поръсена с брашно тенджера. Поставете на водна баня, затворете съда с капак и нека ястието се приготвя около 20 - 30 минути. След това запечете за кратко във фурната, за да се образува апетитна коричка. Може да поръсите с настърган кашкавал преди това, ако предпочитате.
Нека готовата запеканка се охлади и нарежете на парчета.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАТРОЛ ДЖУС ФЕСТИВ капсули 60 + 60
УИ БЕЙБИ ЦЕДКА ЗА ПЛОДОВЕ 207
БУБА ДЕТСКИ МАГАЗИН СУПЕРМАРКЕТ LITTLE SHOPPING 008-911
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Алкална диета
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Зеленчукова запеканка с извара
- Царевична запеканка със спанак
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
- Тиквички на фурна с домати и картофи
Коментари към Зеленчукова запеканка с яйца и прясно мляко