Захаросани бадеми с подправки

Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша бяла кристална захар
- 1 1/2 чаена чаша сол
- 1 чаена лъжица лют червен пипер (кайен)
- 2 1/2 чаена чаша бадеми
- 1 супена лъжица вода
- 1 супена лъжица качествен пчелен мед
- 1 чаена лъжица зехтин
Начин на приготвяне:
Започнете с подгряването на фурната, за да достигне необходимата температура от 175 градуса.
Разпръснете бадемите в тава и ги запечете за около 10 минути, докато покафенеят и отпуснат аромата си. Наблюдавайте ги, тъй като изгарят бързо!
В купичка смесете захарта, солта, лютия пипер и оставете настрана.
В друга комбинирайте меда, водата и зехтина и ги затоплете на средна температура. След като сместа започна да образува балончета, сложете вътре бадемите и разбъркайте.
След това прехвърлете ядките в сухата смес и объркайте, за да се полепят кристалчетата по тях.
Разпръснете ги в тава на един ред и ги оставете да изстинат на стайна температура.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЕА НАТУРА КРЕМ ЗА ТЯЛО С МАСЛИНА 250 мл
БАДЕМОВО МАСЛО 100 мл ENERGY GROUP
ЯРДЛИ МАГНОЛИЯ И ОРХИДЕЯ ОЛИО ЗА ТЯЛО 125 мл
Е ЛЕК ВРАНАС МЕХЛЕМ СМРАДЛИКА 20 мл
Л'АНДЖЕЛИКА ФИТОЛАТЕ ШАМПОАН ТВЪРД ВЪЗСТАНОВЯВАЩ С БАДЕМОВО МЛЯКО И МЕД 60 г
ПРОМОРЕВИВ АРОМА РЕГЕНЕРИРАЩ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ И ДЕЛИКАТЕН ФРЕНСКИ АРОМАТ 15 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Витамин В17 (амигдалин)
- Тесто от бадемово брашно и моцарела (фатхед тесто)
- Пържени бадеми с ароматни билки
- Бадем
- Халва от грис с бадеми
- Грис халва със стафиди и бадеми
- Бадемов рахат локум
- Нуга с бадеми и шамфъстък
Коментари към Захаросани бадеми с подправки