Захаросани бадеми с подправки

Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша бяла кристална захар
- 1 1/2 чаена чаша сол
- 1 чаена лъжица лют червен пипер (кайен)
- 2 1/2 чаена чаша бадеми
- 1 супена лъжица вода
- 1 супена лъжица качествен пчелен мед
- 1 чаена лъжица зехтин
Начин на приготвяне:
Започнете с подгряването на фурната, за да достигне необходимата температура от 175 градуса.
Разпръснете бадемите в тава и ги запечете за около 10 минути, докато покафенеят и отпуснат аромата си. Наблюдавайте ги, тъй като изгарят бързо!
В купичка смесете захарта, солта, лютия пипер и оставете настрана.
В друга комбинирайте меда, водата и зехтина и ги затоплете на средна температура. След като сместа започна да образува балончета, сложете вътре бадемите и разбъркайте.
След това прехвърлете ядките в сухата смес и объркайте, за да се полепят кристалчетата по тях.
Разпръснете ги в тава на един ред и ги оставете да изстинат на стайна температура.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕКВИЛИБРА ДЕТОКСИКИРАЩ ДУШ ГЕЛ С АКТИВЕН ВЪГЛЕН 250 мл
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР 5 СЕНС РАЗКРАСЯВАЩ ШАМПОАН ЗА ЧЕСТА УПОТРЕБА 200 мл
БОЧКО БЕБЕШКИ ШАМПОАН ЗА КОСА И ТЯЛО С БАДЕМ И НЕВЕН 400 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ ДЕПИЛИРАЩИ ЛЕНТИ ЗА ТЯЛО СЕНЗИТИВ С ЕКСТРАКТ ОТ АЛОЕ ВЕРА * 20
ВИЙТ ЛЕНТИ ЗА ДЕПИЛАЦИЯ ЗА ПОДМИШНИЦИ И БИКИНИ * 16
ЕЛЕА КРЕМ - БОЯ ЗА КОСА 6 / 56 СВЕТЪЛ МАХАГОН
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
- Ползи и хранителен състав на бадемовото мляко
- Витамин В17 (амигдалин)
- Как да си направим бадемово масло
- Домашни пърленки без глутен
- Бадем
- При киселини и рефлукс консумирайте сурови бадеми
- Коктейл с ябълков сайдер и бадемов ликьор
Коментари към Захаросани бадеми с подправки