Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Захаросани бадеми с подправки

Захаросани бадеми с подправки

Захаросани бадеми с подправки - изображение

Необходими продукти:

  • 1/4 чаена чаша бяла кристална захар
  • 1 1/2 чаена чаша сол
  • 1 чаена лъжица лют червен пипер (кайен)
  • 2 1/2 чаена чаша бадеми
  • 1 супена лъжица вода
  • 1 супена лъжица качествен пчелен мед
  • 1 чаена лъжица зехтин

Начин на приготвяне:

Започнете с подгряването на фурната, за да достигне необходимата температура от 175 градуса.

Разпръснете бадемите в тава и ги запечете за около 10 минути, докато покафенеят и отпуснат аромата си. Наблюдавайте ги, тъй като изгарят бързо!

В купичка смесете захарта, солта, лютия пипер и оставете настрана.

В друга комбинирайте меда, водата и зехтина и ги затоплете на средна температура. След като сместа започна да образува балончета, сложете вътре бадемите и разбъркайте.

След това прехвърлете ядките в сухата смес и объркайте, за да се полепят кристалчетата по тях.

Разпръснете ги в тава на един ред и ги оставете да изстинат на стайна температура.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноСъставкиХранене при...ЛайфстайлБотаника