Запечен хляб в маслен сос със сушени домати, мащерка и кашкавал
Необходими продукти:
хляб или питка
масло
няколко скилидки чесън
настърган кашкавал
листа мащерка
сушени домати
Начин на приготвяне:
Направете разрези по хляба първо по дължината му, а след това и по ширина. Трябва да се получи "мрежа" по повърхността. Увийте във фолио и поставете във фурната за 10 минути.
Разтопете маслото в малък съд и към него прибавете настъргания кашкавал, чесъна и мащерката.
Развийте запечения хляб и старателно залейте с готовия ароматен сос. В разрезите сложете парченца сушени домати и още малко настърган кашкавал.
Върнете във фурната, но този път не покривайте с фолио. Нека се пече в продължение на 15-20 минути, докато хлябът придобие златиста коричка.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО ГОДЖИ БЕРИ 100 г
ЗОЯ БИО ГОДЖИ БЕРИ 200 г
ГЛОГ ПЛОД 100 г ЕКО ХЕРБ
ШИПКА ПЛОДОВЕ СУШЕНИ 200 г СТЕЛ АРГО
ВИШНА - ИЗСУШЕН ПЛОД 100 г ЗДРАВНИЦА
ЗОЯ СУШЕНИ ЗРЕЛИ БАНАНИ прах 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какво лекува мащерката
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Обикновен маслен крем
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Домат
Коментари към Запечен хляб в маслен сос със сушени домати, мащерка и кашкавал