Запечен хляб в маслен сос със сушени домати, мащерка и кашкавал

Необходими продукти:
хляб или питка
масло
няколко скилидки чесън
настърган кашкавал
листа мащерка
сушени домати
Начин на приготвяне:
Направете разрези по хляба първо по дължината му, а след това и по ширина. Трябва да се получи "мрежа" по повърхността. Увийте във фолио и поставете във фурната за 10 минути.
Разтопете маслото в малък съд и към него прибавете настъргания кашкавал, чесъна и мащерката.
Развийте запечения хляб и старателно залейте с готовия ароматен сос. В разрезите сложете парченца сушени домати и още малко настърган кашкавал.
Върнете във фурната, но този път не покривайте с фолио. Нека се пече в продължение на 15-20 минути, докато хлябът придобие златиста коричка.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ШИПКА ПЛОДОВЕ СУШЕНИ 200 г СТЕЛ АРГО
ГЛОГ ПЛОД 100 г ЕКО ХЕРБ
ЧИПС ЦВЕКЛО С МОРСКА СОЛ 18 г
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ МАЩЕРКА 5 мл
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ НАТУРАЛЕН ЛИМОНОВ ШЕЙК прах 300 г
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ НАТУРАЛЕН ШЕЙК ЯБЪЛКА прах 300 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какво лекува мащерката
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
- Картофени шишчета с масло
- Накиснете мащерка в бяло вино за лечение на гастрит
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Масло от рапица
- Отглеждане на мащерка
- Бърза пица на тиган от течно тесто
Коментари към Запечен хляб в маслен сос със сушени домати, мащерка и кашкавал