Масло с чери домати и мащерка
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши чери домати
- 1 супена лъжица листа от прясна мащерка
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- 240 грама безсолно масло със стайна температура
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса.
- Подредете доматите в тава и ги запечете за 8-10 минути, докато започнат да покафеняват и отделят сок.
- Оставете ги да се охладят до стайна температура и ги прехвърлете в кухненски робот или блендер.
- Добавете мащерката, солта и черния пипер и пасирайте, докато доматите се нарежат на ситно.
- Прибавете маслото и отново пасирайте за 1-2 минути или до желаната консистенция.
- Маслото от домати може да се консумира веднага или да се охлади, докато се втвърди.
- Съхранявайте в херметически затворен съд в хладилник в срок до 1 седмица или във фризер в рамките на 3 месеца.
Приятен апетит!
Снимки: thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ МАЩЕРКА 5 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
НАТУРА ТЕРАПИ ПРОСТАТОЛ КОМПЛЕКС капсули * 30
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ЕСТРОСЕНС капсули 343 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ХАЯ ЛАБС ХРАНИТЕЛНО БАЗИРАНИ ЖЕНСКИ МУЛТИВИТАМИНИ таблетки * 60
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Какво лекува мащерката
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Обикновен маслен крем
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Домат
- Отглеждане на мащерка
- Пилешко филе Капрезе
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
Коментари към Масло с чери домати и мащерка