Масло с чери домати и мащерка

Необходими продукти:
- 2 чаени чаши чери домати
- 1 супена лъжица листа от прясна мащерка
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- 240 грама безсолно масло със стайна температура
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса.
- Подредете доматите в тава и ги запечете за 8-10 минути, докато започнат да покафеняват и отделят сок.
- Оставете ги да се охладят до стайна температура и ги прехвърлете в кухненски робот или блендер.
- Добавете мащерката, солта и черния пипер и пасирайте, докато доматите се нарежат на ситно.
- Прибавете маслото и отново пасирайте за 1-2 минути или до желаната консистенция.
- Маслото от домати може да се консумира веднага или да се охлади, докато се втвърди.
- Съхранявайте в херметически затворен съд в хладилник в срок до 1 седмица или във фризер в рамките на 3 месеца.
Приятен апетит!
Снимки: thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ МАЩЕРКА 5 мл
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ НАТУРАЛЕН ЛИМОНОВ ШЕЙК прах 300 г
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ НАТУРАЛЕН ШЕЙК ЯБЪЛКА прах 300 г
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ ПУНШ ЧЕРЕШОВА ЛИМОНАДА прах 300 г
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ВЕЧЕРНА ИГЛИКА 20 мл
БОТАЛАЙФ РИЦИНОВО МАСЛО 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Какво лекува мащерката
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
- Картофени шишчета с масло
- Накиснете мащерка в бяло вино за лечение на гастрит
- Масло от рапица
- Отглеждане на мащерка
- Хлебен пудинг
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
Коментари към Масло с чери домати и мащерка