Каша от булгур с масло и домати

Необходими продукти:
350 грама булгур
1 супена лъжица доматено пюре
сок от 1/2 лимон
2 домата
1/2 чаена чаша зехтин
1 чаена лъжица масло
магданоз
подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Залейте булгура с вода, варете 1 минута, отцедете водата, измийте го под течаща. Налейте вода в тенджера и когато кипне, изсипете булгура в съотношение 2:1 и варете на среден огън, докато водата се изравни със зърната. Тогава сложете 1 чаена лъжица масло, изключете котлона, затворете съда с капак и оставете така за 40 минути, през които не отваряйте в никакъв случай. След това добавете лимоновия сок в готовата каша. Обелете доматите, почистете от семената, нарежете ги и изсипете в кашата. Прибавете нарязания на ситно магданоз, доматеното пюре, налейте зехтина, сложете сол и подправки на вкус.
Това е всичко. Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Ползи за здравето от консумацията на булгур
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Защо се свиват листата на доматите и как да се справим с това
- Домат
- Използвайте утайка от кафе за подхранване на доматите
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Пържена бакла със сусамово масло
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Булгур с пилешко и зеленчуци
Коментари към Каша от булгур с масло и домати